• Polestar Cyan

Catsburg op podium in Boedapest

BOEDAPEST Nick Catsburg heeft uitstekende zaken gedaan in Boedapest. De autocoureur van het Polestar Volvo team eindigde vanmiddag als vijfde en tweede in de races om het World Touring Car Championship.

De openingsrace in Hongarije werd gewonnen door klassementsleider Tiago Monteiro. Catsburg kwalificeerde zich als vierde voor de hoofdrace. In de openingsrace betekende dt een zevende startplaats door de omgekeerde startvolgorde. De vijfde plaats leverde 10 punten op.

In de hoofdrace, waar meer punten te verdienen zijn, kon Catsburg 23 punten aan zijn totaal toevoegen. De winst ging naar de Marokkaan Mehdi Bennani in de Citroën.

De 33 punten in de twee races en de 2 punten in de kwalificatie (de vijf snelste rijders krijgen punten) brengen het totaal van Catsburg op 85 punten. De ex-Voorthuizenaar

is tweede in het klassement. De achterstand op koploper Tiago Monteiro is echter groot. De Portugees heeft 47 punten voorsprong. De Brit Tom Chilton is derde. Catsburg blijft zijn Volvo teamgenoten van Polestar Cyan Racing, Thed Björk en Néstor Girolami, ruim voor in de tussenstand.

De volgende WTCC race is op 27 mei in Duitsland.