• 170715 WTCC at Termas De Rio Hondo, Argentina. Polestar Cyan Racing.

    Polestar Cyan Racing

Catsburg 'pechvogel' in Argentinië

TERMAS DE RIO HONDO Autocoureur Nick Catsburg was veruit de snelste rijder op het circuit van Termas de Río Hondo. De voormalige Voorthuizenaar keerde echter met lege handen terug uit Argentinië. Twee klapbanden kostte de Amersfoorter handenvol punten. In de openingsrace lag hij in vijfde positie. In de tweede race voerde Catsburg onbedreigd het veld aan. In het WK-klassement van het World Touring Car Championship is Volvo-rijder Catsburg nu vijfde.

Yann Ehrlacher (Lada) en Norbert Michelisz in de fabrieks-Honda wonnen de races in het FIA WK Toerwagens. Ehrlacher kreeg zijn eerste overwinning in he WTCC in de schoot geworpen na een tijdstraf voor de Brit Tom Chilton vanwege een discutabele inhaalmanoeuvre in de openingsronde. Michelisz behaalde zijn tweede seizoenszege.

Nick Catsburg maakte een ijzersterke indruk in Zuid-Amerika. De rijder van Polestar Cyan Racing zette de Volvo op pole-position na een sterke kwalificatie. In de eerste race moest de Amrsfoorter starten vanaf de 9e positie (omgekeerde grid volgorde). Dat weerhield hem niet van een stevige opmars. Na een strijd tussen Björk en Guerrieri kon Catsburg opklimmen naar de vijfde positie, maar zag vervolgens zijn opmars gestuit worden door een lekke linker voorband in de zevende ronde.

Bij de start van race twee nam pole-sitter Catsburg de leiding, gevolgd door Honda-rijders Michelisz en Monteiro. Catsburg leek op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen, totdat in de zevende ronde opnieuw de linker voorband van zijn Volvo klapte en hij voortijdig strandde. ,,Ik ben zeer teleurgesteld. Vooral omdat ik vanaf pole mocht starten en de snelheid had om te winnen. We moeten maar eens goed uitzoeken wat de oorzaak van de twee lekke banden is geweest. Het zal moeilijk worden de puntenachterstand goed te maken. Het team heeft echter goede zaken gedaan. De auto was namelijk fantastisch. We hebben nog vier wedstrijden en we blijven knokken voor een goed resultaat.'' aldus de fabrieksrijder van Volvo die in de race overigens wel de snelste ronde van iedereen noteerde.

Thed Björk zorgde voor een schrale troost voor Volvo met een podiumplaats in de tweede race. In het kampioenschap heeft koploper Tiago Monteiro twaalf punten voorsprong op de Zweed Björk. Michelisz is opgeklommen naar de derde plaats (171). Mehdi Bennani is vierde (164) en Nick Catsburg heeft 159 punten.

Tom Coronel eindigde als negende en tiende en scoorde drie WK-punten.

Na de vakantie strijkt het WTCC-circus neer in China. De races in Shanghai worden op 15 oktober verreden.