Deroue gediskwalificeerd na race op Lausitzring

NIJKERKERVEEN Met vertrouwen keek Scott Deroue uit naar de wedstrijd op de Duitse Lausitzring. De Kawasaki-coureur uit Nijkerkerveen had na een testdag enige voorkennis en dat bleek gunstig uit te pakken. De rijder van MtM Racing kwalificeerde zich als zevende voor de zesde wedstrijd van het seizoen.

Deroue kende een goede start en lag aan het begin van de tweede ronde zelfs aan de leiding. Hij bleef de gehele wedstrijd in de kopgroep, maar moest toezien dat zijn voornaamste concurrenten in de titelstrijd zich los wisten te weken van de rest. Mika Perez, Marc Garcia en Alfonso Coppola maakten er een spannende finish van op de streep, waarbij de Italiaan net wat sneller bleek te zijn. Zodoende won hij zijn eerste race van het jaar, gevolgd door Garcia en Perez.

Achter het leidende trio belandde ook Deroue in een slipstreamgevecht, waar hij net verslagen werd door zijn landgenoot Robert Schotman. De Nijkerkervener eindigde als vijfde en verloor de leiding in het kampioenschap aan Perez.

Na de wedstrijd kreeg Deroue echter te horen dat hij en zijn teamgenoot Chris Taylor uit de uitslag zijn geschrapt. Het duo van MtM Racing reed met een aangepaste achterbrug, waardoor het achterwiel verder naar voren staat.

Als de diskwalificatie intact blijft dan zakt Deroue naar de vierde positie in de tussenstand. Met nog drie races te gaan (Portimão, Magny-Cours en Jerez) bedraagt de achterstand dan dertien punten op WK-leider Perez.

,,Het weekend verliep redelijk voorspoedig. Ik kon goed meekomen in de kopgroep, maar in de slotfase moest ik toch Perez, Garcia en Coppola laten gaan. Ik moest me focussen op plek vier. Dat leek te lukken, maar Robert (Schotman) kon me nog net passeren. De diskwalificatie is heel zuur, maar het team vecht deze beslissing aan. Als ik de 11 punten niet terug krijg dan wordt mijn missie om wereldkampioen te worden wel een stuk lastiger.''