Drie op een rij voor hockeyheren

BARNEVELD De Barneveldse hockeyers hebben de wedstrijd thuis tegen het Nijmeegse Apeliotes met 6-3 in winst omgezet. Het was de derde zege op rij voor MHCB.

Barneveld begon de wedstrijd toch wat gespannen. Dit kwam mede doordat Maarten Kievits en Leon de Ridder licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen. Aan het begin van het duel werd het duidelijk dat het een lastige middag zou worden omdat Apeliotes goed weerstand bood. Apeliotes bleek een sterke tegenstander en wist goed in de wedstrijd te blijven en een aantal kansen te forceren. Toch ging Barneveld met een 1-0 tussenstand de rust in dankzij een goal van Bjorn Versteeg.

Hoewel Barneveld gecontroleerd stond te spelen was coach Casper Claassen niet tevreden. ,,Het had in de eerste helft al minimaal 2-0 of 3-0 moeten staan", aldus aanvoerder Guus Baggerman van Houweninge. ,,We speelden goed maar wisten de kansen niet te benutten. Dit was tot dusver de beste tegenstander van het seizoen."

In de tweede helft ging het aardig gelijk op en kwam de score al snel tot 3-3 (door Barneveldse goals van Bart van Duinkerken en Maarten Kievits). In deze fase van de wedstrijd was het Apeliotes dat steeds meer druk ging zetten om op voorsprong te komen. Hieruit wist de uitspelende club een aantal kansen te maken maar het was keeper Damion Renes die de ploeg op de been hield. Door een wonderschoon doelpunt van 'man of the match' Koen Plate wist het vaandelteam van MHC Barneveld toch weer op voorsprong te komen; 4-3. De weerstand van Apeliotes werd definitief verbroken toen Maarten Kievits na een mooie interceptie de bal achter de keeper wist te rammen. De einduitslag was uiteindelijk 6-3 na een doelpunt in de laatste minuut van Bart van Duinkerken.