• Gerwin van Luttikhuizen

DWK met zes sterke zwemmers naar Swim Cup Eindhoven

BARNEVELD Met een ploeg van zes zwemmers en zwemsters neemt DWK vanaf donderdagochtend deel aan de jaarlijkse Swim Cup Eindhoven. Het 50 meterbad is dit jaar weer het toneel van hoog niveau topzwemmen, waarbij ook de Nederlandse titels worden vergeven. Er is de afgelopen weken hard gewerkt en gezien de resultaten in de trainingen worden er mooie prestaties verwacht.

DRIE DAMES Drie dames komen in actie. Manon Friskes komt zaterdag in actie op de 100 vrije slag en 50 meter schoolslag. Het zal lastig worden om een finale te zwemmen vanwege het hoge niveau door veel buitenlandse deelname maar er zijn kansen op de schoolslag. Merel Brinkman heeft een druk programma en komt dit weekend uit op de 50 en 100 vlinderslag, de 50 rugslag en de 50 en 100 vrije slag.

Op de 200 en 400 vrije slag en de 100 meter rugslag komt Storm Willemsen in actie. De Nederlands kampioene 400 meter van afgelopen winter bij de junioren heeft het Europese Jeugd Olympisch Festival in het vizier en de Swim Cup is een van de eerste belangrijke wedstrijden in voorbereiding tot dat evenement, dat komende zomer in Tbilisi (Georgië) gehouden wordt.

MANNEN Kevin Eltink, Marnix Ykema en Nino Sieling verdedigen de eer van DWK bij de mannen. Eltink start de komende dagen op de 100 en 200 vrije slag, de 200 wisselslag en maakt een uitstapje op de 50 meter schoolslag. Met name op de 200 meter is er veel progressie geboekt de afgelopen maanden. Sieling draaide net als Storm Willemsen een prima NJJK afgelopen januari en dit weekend start hij op de favoriete 100 rugslag en 400 meter vrije slag. Marnix Ykema start net als Brinkman op de kortere nummers en zal in actie komen op de 50 en 100 vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag.

,,De zwemmers staan op scherp'', aldus de trainer van dit zestal, Jeroen Dellebeke. De komende dagen zal blijken of de arbeid die er de afgelopen maanden in is gestopt tot resultaten zal leiden.

De wedstrijden beginnen donderdagochtend om 9.00 uur. De finales zijn dagelijks vanaf 16.00 uur. Alles is via de website van de organisatie te volgen, www.swimcup.nl.