• JacobWi
  • JacobWi

DWK tweede in Zwemcompetitie Gehandicapten

BARNEVELD De DWK-zwemmers Lars Jacobsen en Esmee-Anne de Meulmeester hebben de finaleronde van de Zwemcompetitie Gehandicapten succesvol afgesloten met een tweede plaats bij de junioren/jeugd.

Ze zwommen in de klasse S14, de klasse voor zwemmers met een verstandelijke handicap. Samen met zwemmers met een lichamelijke handicap (klasse S1 tot en met S10) en zwemmers met een visuele handicap (klasse S11 tot en met S13) zijn ze deelnemers van de Zwemcompetitie Gehandicapten. De puntentelling is gebaseerd op de IPC-puntentabel. Een gezwommen tijd wordt daarbij vergeleken met het wereldrecord in de betreffende handicapklasse. Op deze manier kunnen de resultaten van zwemmers uit verschillende klassen onderling vergeleken worden.

Aan het einde van de finaleronde was Lars tweede achter Sebastiaan Broere (S14) van Hieronymus en voor Sam Janmaat (S10) van De Duinkikkers. Lars kwam drie keer aan de start en zwom drie pr's.

Esmee-Anne was tweede achter Dannique Koolen (S14) van De Vuursche en voor Sanne Hoving (S9) van HZ&PC Heerenveen. Esmee-Anne zwom twee keer een pr.

In augustus 2014 maakten Lars en EsmeeAnne de overstap van ZVW74 uit Westervoort naar DWK. Ze zwemmen bij de wedstrijdafdeling van SportOpMaat. Ze profiteren goed van Voor het NJJK in juni, het Nederlands Kampioenschap voor junioren en jeugd, haalden ze al meerdere limieten, maar ze doen komend weekend ook mee aan het ONK, omdat ze een seniorenlimiet hebben gehaald.

Naast het trainen voor de NK's, zijn ze ook in training voor de World Summer Games van de Special Olympics in Los Angeles. Dit evenement wordt geopend door president Barack en 'first lady' Michelle Obama. Lars en Esmee-Anne zijn ingeloot als lange afstandszwemmers. Lars zwemt de 1500 meter in open water en Esmee-Anne zwemt 800 meter in het 50 meter-zwembad.

Op 11 april, tijdens Voorthuizen Straalt, geven de zwemmers van SportOpMaat een demonstratie in zwembad De Heuvelrand en is het mogelijk om een wedstrijd tegen Lars of Esmee-Anne te zwemmen.