• Henk Hutten

Grevengoed lijkt rest van seizoen te moeten missen

VEENHUIZERVELD De zaterdagmiddag leek zo rooskleurig te verlopen, hij had al een paar keer gescoord, totdat in de slotfase het noodlot toesloeg. Barry Grevengoed’s seizoen lijkt voorbij, na een kiezelharde tackle op de enkels. ,,Het is niet meer dan hopen dat ik nog in actie kom dit jaar”, liet de 26-jarige aanvaller dinsdag weten.

Jurre Jochemsen

Rood Wit’58 was zaterdag, op het eigen sportpark De Eendracht, prima op dreef tegen koploper Unicum uit Lelystad en won met 3-1. Ook bij Grevengoed zelf ging het in eerste instantie crescendo met zijn twee voltreffers. ,,Het was best een mooie zaterdag eigenlijk”, opent de Puttenaar. ,,Maar helaas ging het zaterdag in de slotfase mis. Ik kom net terug uit het ziekenhuis en daar zijn foto’s gemaakt. Gelukkig zit er geen breuk in de enkel, maar helaas zijn de enkelbanden wel gescheurd. Ik vrees er zo’n zes tot acht weken uit te zijn en met een beetje pech is het nu al einde seizoen… Tja, het is niet meer dan hopen dat ik nog in actie kom dit jaar.” Verwijt hij zijn tegenstander laakbaar gedrag? ,,Laat ik in het midden houden of de overtreding bewust was of niet, zeker is wel dat hij zowel zaterdag als later niks van zich heeft laten horen. Het zal er wel bij horen.” Grevengoed had snel door dat het mis was met zijn enkel. ,,Ik vreesde even dat mijn voet scheef zou hangen, maar dat was gelukkig niet het geval, wel knapte er iets dus merkte ik gelijk dat het foute boel was.”

VERTROUWEN Grevengoed blijkt bijzonder collegiaal als gesproken wordt over de aanval van de roodwitters de komende weken en maanden. ,,Met Marcel van Nieuwenhuizen en Jeffrey Kleijer en anderen is er kwaliteit genoeg voorin. En mijn vervanger zal het ook goed oppakken, daar heb ik vertrouwen genoeg in. Alles wat ik nog wel speel, is mooi meegenomen.”