• Van links naar rechts. Henk Hendriksen (4e), Kylian Los (2e), winnaar Jan Los, Django Los (5e) en Ton Zwezerijnen (3e).

    Wilfried Hittorf

Jan Los wint oliebollen-toernooi

BARNEVELD Jan Los heeft zaterdag het Oliebollen-toernooi van Petanque Barneveld gewonnen. De bouler liet zoon Kylian (tweede) en Ton Zwezerijnen (derde) achter zich.

Na een regenachtig begin was het redelijke weer voor de jaarwisseling voor velen een reden om deel te nemen. Er hadden zich dertig spelers aangemeld en er waren vijf voorgelote partijen.

De eerste partij speelde Jan Los een tripletten samen met Arie Stitselaar en Jan van Elten tegen Ejan van de Beek, Johan van 't Klooster en Yvonne Hittorf. Op papier zou dit een mooie strijd moeten worden maar de tegenstanders van team Los kwamen er niet aan te pas waardoor de overwinning al snel met 13-2 in de zak zat. Van Elten en Stitselaar plaatsten bijzonder goed en Los schoot wat in de buurt kwam.

De tweede ronde was een doubletten samen met Henk Hendriksen tegen nieuwkomer Wilfried Hittorf en Marien van Nes. Nu was het Hendriksen die ging schieten en Los plaatsen. Omdat de tegenstander geen tireur (schieten) had, was de uitslag nog groter; 13-0.

De derde partij was weer een doubletten en nu samen met Ton Zwezerijnen, de winnaar van 2016. Nu waren de tegenstanders twee dames, Margaret Stitselaar en Ineke Verbrugh. Het was weer hetzelfde als de vorige partijen. Los samen met een goede medespeler tegen spelers met mindere ervaring op de verschillende banen. Het werd ook nu weer 13-4.

De voorlaatste partij was samen met Mohamed Hourani tegen Lex van Rootselaar en Wim Veenendaal. Deze ronde zou weer geen problemen moeten opleveren. Hourani kan ook plaatsen en schieten. De tegenstanders zijn twee plaatsers. Het wonder gebeurde; door het bijzonder goede plaatsen van Veenendaal en Rootselaar moesten Hourani en Los vol aan de bak en doordat Hourani nog wel eens een bal miste tijdens het schieten kwamen de tegenstanders steeds weer op voorsprong en team Los liep nu continu achter de feiten aan. Het kon alle kanten op. Bij de stand van 12-12 moest de laatste werpronde de doorslag geven. Ook nu weer namen de tegenstanders het heft in handen door goed te plaatsen en Los maar als eerste ging schieten. Omdat Los niet miste, kwam de druk bij de tegenpartij en een enkele boule minder ging plaatsen kon Hourani de partij beslissen en wonnen deze alsnog met 13-12.

De finale partij speelde Jan Los samen met zoon Kylian. Het was tegen Eva van Meerkerk en Lotty Neumann. Neumann, die dit jaar lid is geworden moet nog veel leren en deed haar uiterste best om erbij te plaatsen maar kon het geweld van familie Los niet voorkomen. Van Meerkerk had al snel in de gaten dat hier geen eer te behalen viel en schoot hierdoor nog wel eens mis en de partij was wederom snel afgelopen; 13-0. Jan Los werd uiteindelijk dus de grote winnaar.