• Peter van Veen

Lunteraan Rick Degenaar beslist matige derby

LUNTEREN] - ,,Ik ga altijd op elke bal door. Op slag van rust speelde Jason Ashley de bal terug op zijn doelman. Hij dacht de klus eenvoudig te klaren maar had wel erg veel tijd nodig. Ik blokte de bal van Van der Mark en kon de wegspringende bal in het lege doel tikken: 0-1. De eerste driepunter in de tweede klasse is binnen", glunderde doelpuntenmaker Rick Degenaar.

 

Hij was een handenbinder voor de Blauw Geel '55 verdediging en ging voor elke bal. De beste kans was voor de thuisclub. Lunteraan Robert van de Broek kopte verkeerd terug. Wouter Slot kreeg vrij veld en schoot tegen de paal. De rebound, ingeschoten door Bryan van Loenen werd gestopt. In de speeltijd daarvoor gebeurde er weinig tot niets. 

 

In het tweede bedrijf was het dezelfde Degenaar die alle aandacht vroeg. Een schot rakelings naast was het eerste wapenfeit. 

 

ONTERECHT Jeffrey van de Brink en Rick Degenaar hadden het duel voor Lunteren op slot kunnen gooien.

 

,,Bij Jeffrey (Van de Brink) was de doelman winnaar. Maar mijn afgekeurd doelpunt was honderd procent geldig. Ik kreeg de bal via de borst mee. Op advies van de Blauw Geel assistent-scheidsrechter en appellerende spelers keurde scheidsrechter Middelman uit Bennekom het doelpunt af. Hij was heel eerlijk in zijn uitleg dat hij zelf ook twijfelde. Maar hij  had beter mij kunnen geloven", aldus de lachende goaltjesdief Rick Degenaar.

 

Hij vierde met zijn maatjes feest. De eerste drie punten waren binnen. De ook aanwezige ex FC Twente trainer Alfred Schreuder kon zijn broer Bart feliciteren. ,,De eerste klap is een daalder waard. In ons geval drie punten. Ik ben er van overtuigd dat wij dit seizoen een rol van betekenis gaan spelen", beëindigde de Lunteraan zijn terugblik.. 

 

Goudhaantje Rick Degenaar scoorde de winnende treffer