Medailleregen voor minioren en junioren DWK

BARNEVELD In totaal vijftien zwemmers van de Barneveldse zwem-en waterpolovereniging DWK hebben verscheidene medailles gepakt bij de tweede wedstrijd in het minioren-junioren circuit. Er zijn 26 medailles gewonnen in Zetten.

Bij de minioren was er goud voor Ruben Baars (100 meter, m, schoolslag), Bas van Daatselaar (50 m vrije slag) en twee keer goud voor Laura Volkers (50 m vrije slag en 200 m wisselslag). Een zilveren medaille was er voor Sven Potappel (100 m schoolslag) en Maud ten Broek (50 m vrije slag) en Elin Baars ging met een bronzen medaille naar huis (100 m schoolslag). Myrthe Rijpma heeft een persoonlijk record neergezet op de 50 m vrije slag.

Bij de junioren zijn ook veel medailles gewonnen. Rick de Kreek won vier gouden medailles, Dave Stitselaar won ook vier plakken (2x goud, 1x zilver en 1x brons), ook voor Teun van Essen vier medailles (1x goud, 1x zilver en 2x brons), Bjorn Hueting won er drie (2x zilver en 1x brons), Jade Hazeleger ging met twee gouden medailles naar huis, Dirk-Johan Wyma won eenmaal goud en Yanou Vaessen een bronzen medaille. De grootste verbetering van deze wedstrijd was voor Meia Stam op de 50 m vlinderslag.

Aan het eind van de wedstrijd stond er een jongens-estafette op het programma. Stitselaar, Van Essen, Wyma en De Kreek zwommen de 4x 50 m wisselslag en pakten goud.