• Martijn Kleingeerts Fotografie

Oranje lonkt voor Lodeweges: 'Het is echt een eer´

VOORTHUIZEN Voorthuizenaar Dwight Lodeweges (60) is in gesprek met de KNVB om eerste assistent van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal te worden. Dat bevestigde de voetbaltrainer vanmorgen tegenover de Barneveldse Krant na berichtgeving daarover in De Telegraaf.

Jurre Jochemsen

De KNVB is met de huidige assistent-trainer van John van 't Schip bij PEC Zwolle in gesprek om de technische staf van Oranje, naast Kees van Wonderen en Patrick Lodewijks, te completeren. ,,Het zou een eer zijn natuurlijk om deze rol in te kunnen vullen", meldde Lodeweges vanmorgen. ,,Wat dat betreft zou ik de woorden van Koeman zelf, afgelopen week tijdens zijn persconferentie, kunnen herhalen. Het is echt een eer, dat voel ik zeker."

KNVB Lodeweges was eerder al in dienst bij de KNVB. Tot november was de Voorthuizenaar bondscoach van Oranje Onder-20. Hij kon zijn werkzaamheden echter niet langer combineren met zijn werk bij PEC Zwolle.

De geboren Canadees heeft een indrukwekkend cv. Hij was in het verleden werkzaam bij sc Heerenveen, SC Cambuur, JEF United, FC Edmonton, NEC, PSV, Nagoya Grampus, Al-Jazira, opnieuw Heerenveen, FC Groningen, wederom PEC Zwolle, VVOG en Go Ahead Eagles. Bij laatstgenoemde club sloot Lodeweges zijn actieve carrière als voorstopper ook af.

KROON Een eventueel assistentschap zou de kroon op zijn voetballoopbaan zijn. Lodeweges: ,,Ik merkte vanmorgen allerlei consternatie en kreeg al snel vele appjes van diverse mensen, maar op dit moment kan ik nog niet veel zeggen, behalve dat ik in een pril stadium zit in de gesprekken met de KNVB. Vooralsnog ben ik op dit moment vooral bezig met de video-analyse bij PEC Zwolle voor de wedstrijd van komend weekend tegen FC Utrecht."

AFWACHTEN Duidelijk is volgens de Voorthuizenaar wel dat de intentie daar is om er met de KNVB uit te komen en assistent bij Oranje te worden. ,,Maar het is vooralsnog dus afwachten hoe dat verder gaat."