• VV Renswoude

    Foto Van Denderen

'Renswoude voer voor psychologen'

RENSWOUDE Het contrast is groot. Waar Renswoude vorig seizoen de trotse nummer twee was, vinden de Kraaien zich na zeven competitiewedstrijd terug op de laatste plaats van de 2e klasse G. ,,We zijn dus voer voor psychologen", stelt coach Dick Eijlander.

Edward Doelman

De Barneveldse oefenmeester zegt het met een lach, maar er zit een serieuze ondertoon in. Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. ,,We zitten minder in ons vel, scoren niet zo makkelijk en missen wat ervaring. Daarnaast zit het op dit moment ook gewoon allemaal tegen. De verschillen in deze klasse zijn klein."

Eijlander kan de voorbije weken diverse momenten benoemen waarin zijn ploeg naliet om de ommekeer in te zetten. ,,In onze laatste wedstrijd tegen Blauw Geel'55 kregen wij na rust diverse kansen om zelf de 1-0 te maken. Daarnaast deden we in de eerste helft tegen Valleivogels ook prima, maar verzuimden we om afstand te nemen."

DOLGRAAG Mede daardoor staat Renswoude, nu bijna een derde van de competitie achter de rug is, dus laatste. ,,Natuurlijk willen we dolgraag het maximale eruit halen. Als het minder gaat dan je van ons mag verwachten, dan moeten we bij onszelf te rade gaan. We gaan niet schreeuwen, geen gekke dingen doen. Daar is Renswoude de club ook niet naar." Eijlander ziet dezelfde 'gezonde houding' bij zijn selectie. ,,Al is het voetbal op dit moment niet goed, de jongens blijven rustig. Er is nog geen reden tot paniek."

Een weekje rust kwam Renswoude wel goed uit. Vaste krachten als Jeffrey van Deuveren, Jeroen van Strijp en Gerard Diepeveen kampen met blessures, die dus extra hersteltijd krijgen. ,,Daarnaast een ideaal moment om de kop leeg te maken en vertrouwen op te doen", doceert Eijlander. Diverse spelers uit zijn selectie deden vorige week mee aan de wedstrijd van Renswoude onder 23 tegen DEV uit Doorn. Die wedstrijd werd ruimschoots gewonnen. ,,Al is het niveau natuurlijk lager; voor spelers is het lekker om het geluksmoment van het scoren en winnen te ervaren."

De donderdagtraining werd afgelopen week bovendien geschrapt. De voltallige selectie ging karten en dronk daarna een biertje. ,,Dit idee kwam uit de selectie. De boog kan niet altijd gespannen staan." Het is duidelijk: Eijlander is deze weken naast voetbaltrainer ook een halve psycholoog. ,,Het is natuurlijk psychologie van de koude grond, maar je hoopt dat een andere prikkel werkt, al blijft het natuurlijk het beste om gewoon een wedstrijd te winnen. Maar het is goed voor de sfeer binnen het team, wat sowieso niet te lijden heeft onder de resultaten."

Zaterdag hervat Renswoude de competitie tegen AVW'66, de nummer vijf op de ranglijst. ,,Goed trainen en dan er weer vol tegenaan. We gaan op jacht naar naar een goed resultaat", spreekt Eijlander, die nog lang niet door zijn psychologische oneliners heen is. ,,De kans wordt met de week groter dat we weer een keer winnen."