• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

SDS '55 zicht op tweede bekerronde

WEKEROM SDS '55 heeft na een 3-0 zege op Harskamp nog alle kans op de volgende bekerronde.

Eip Janssen

De Wekeromse ploeg deelt met het Arnhemse SC Oranje de eerste plaats in de poule. Beide ploegen hebben het maximale aantal punten (2-6) behaald.

SC Oranje beschikt over een beter doelsaldo. Dat betekent dat SDS '55 op eigen veld moet winnen.

De dorpenderby tussen SDS '55 en Harskamp was niet altijd even boeiend. Zowel SDS '55 als Harskamp was nog niet op volle oorlogssterkte.

De trainers Bob Jansen (Harskamp) en Marcel van der Hoop (SDS '55) maakten volop gebruik van de wissel mogelijkheden. SDS doelman Mees Stöfsel (afkomstig van Lunteren) kreeg slechts in de slotfase wat te doen. De mogelijkheid te tonen dat hij de concurrentie met eerste doelman Michael Mulder kan winnen was er deze middag niet.

UITBLINKER De thuisclub had een overwicht maar verzuimde de score uit te bouwen. Dat gaf Harskamp doelman Guido de Geit de gelegenheid 'man of the match' te worden.

,,Dat is wel leuk. Maar toch staan we weer met lege handen. Ik keepte omdat onzeker was of vaste doelman Detmar Hardeman tijdig van vakantie terug zou zijn. Al met al ben ik niet ontevreden over mijn prestatie. Ik heb er een aantal zeker ogende ballen uit gehouden. Maar het lot van een doelman is nu altijd dat men een fout herinnerd. En bij het eerste doelpunt ging ik echt in de fout", oordeelde De Geit.

Misschien had de drieëntwintigjarige doelman de openingstreffer moeten houden. Maar de wijze waarop Marco Bouw voor SDS scoorde was curieus. Uit een voorzet van links wilde hij aanhalen. Het schot werd wat geblokt en verdween met een curve, onderweg nog aangeraakt door de doelman, in de touwen.

,,Je weet dat je de mindere ploeg bent. SDS is gewoon veel verder. De afspraak was de score beperkt houden. Dan is het logisch dat je zelf weinig kansen krijgt", ging de Harskamper doelman verder.

Hij zag de SDS-kanonnen voortdurend op zich af komen. Marco Bouw en Jort van den Hudding hadden de 2-0 op de schoen. Na ruim een half uur kwam de 2-0 toch op het scorebord.

PECH ,,Het was uit een corner een klutssituatie. Die SDS speler (Jesse Kraak, EJ) was eerder bij de bal. Ik werd via een bekeken lobje verslagen", keek De Geit terug.

In de tweede helft was SDS lange tijd de betere ploeg. Maar onnauwkeurig spel en goed Harskamps verdedigen voorkwam dat de score werd verhoogd. Het was uiteindelijk verdediger Martien van den Berg die een kopbal van Gerben Roelofsen op waarde inschatte. Hij tikte de bal onhoudbaar achter doelman De Geit.

,,In de slotfase waarin SDS nog twee keer de paal toucheerde kregen we wat kansen. Maar de eerste treffer in het bekertoernooi was ons niet gegund. Nog een wedstrijd tegen Alverna dat ook nul punten heeft. De beker is een mooie gelegenheid te oefenen. Je weet van tevoren dat een ronde overleven vrijwel onmogelijk is. Maar conditioneel zijn deze wedstrijden voor ons goud waard", besloot de uitblinkende doelman.