• Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel

Voorthuizenaar Bruinekreeft naar eerste EK korfbal

VOORTHUIZEN ,,Ik hoop dat het leuk wordt en dat we goede tegenstand krijgen", zegt korfbaltalent Jarin Bruinekreeft (13) uit Voorthuizen. Hij stapt in augustus in het vliegtuig, om te korfballen op een Europees Kampioenschap.

Marijn Bouw

Jarin doet mee aan het allereerste Europees Kampioenschap korfbal, voor spelers onder vijftien jaar. Het toernooi wordt van 10 tot en met 14 augustus in Hongarije georganiseerd. Jarin speelt bij Spirit in de C1 en is daarnaast actief in het district Oost van het Talententeam onder vijftien jaar. ,,Dit wordt mijn vierde jaar bij een talententeam. Eerst speelde ik twee jaar in onder dertien en nu in onder vijftien. Rond februari hoorden we dat sommigen van ons team naar het EK mochten, omdat we een toernooi in Rotterdam hadden gewonnen. Toen we het toernooi speelden, wisten we niet eens dat het voor een EK was."

Toen bekend werd dat het district Oost naar het EK zou gaan, was het nog niet zeker dat Jarin één van de gelukkigen was. ,,Eerst zou maar een deel van het district gaan, maar later hoorden we dat het hele district mee mocht. Er was geregeld dat we met twee teams mochten komen. Daar was ik natuurlijk heel blij mee want het lijkt me heel leuk om tegen landen als Slowakije, Roemenië, Spanje en Hongarije te spelen. Dat het toernooi in het buitenland wordt gehouden, is een extra ervaring. Dat maakt niet iedereen mee. Het vliegen ernaartoe lijkt me ook leuk." Door zowel bij Spirit als in het Talententeam te spelen, is Jarin veel bezig met korfbal. Ook in Hongarije verwacht hij weinig stil te zitten. Hoeveel teams er meedoen en hoeveel wedstrijden hij moet spelen, weet de Voorthuizenaar nog niet, maar naast het EK worden nog andere activiteiten georganiseerd. ,,We krijgen clinics en we spelen beachkorfbal. Daarbij worden spelers van verschillende landen door elkaar gehusseld." Jarin hoopt goede tegenstand te krijgen, maar hij verwacht wel dat Nederland het goed gaat doen. ,,Bij de topteams wint Nederland ook altijd, dus ik denk dat we nu ook één van de besten zijn."