• Dejan Sokolovski

Voorthuizenaar Catsburg fabrieksrijder voor Volvo in WTCC

VOORTHUIZEN Nicky Catsburg is ook het komend seizoen actief in het World Touring Car Championship. De Voorthuizenaar werd maandag in Gothenburg gepresenteerd als één van de rijders van Polestar Cyan Racing. Het Zweedse team komt in het WK voor toerwagens in actie met een Volvo S60.

Catsburgs teamgenoten in het FIA WTCC zijn de Zweed Thed Björk en de Argentijn Nestor Girolami. Björk, die in 2016 in Sjanghai voor de eerste overwinning van het team zorgde, reed ook vorig jaar voor het Zweedse team. Girolami reed vorig jaar eenmaal voor het Volvo-team en mag nu aan een volledig seizoen beginnen.

Catsburg deed tijdens tests in Portugal en Spanje ervaring op met de Volvo S60 en is vol vertrouwen. ,,De auto wordt constant verder ontwikkeld en verbeterd en op het gebied van prestaties hebben we al een stap kunnen maken. Ik denk dat we met deze auto om de wereldtitel kunnen strijden."

Na het gedwongen afscheid bij LADA (de Russen trokken de stekker aan het eind van 2016 uit het WTCC-plan) leek Nick Catsburg zich op andere projecten te moeten richten. ,,Ik ben super blij om deel uit te maken van het Volvo team. Op een gegeven moment overwoog zelfs ik om het WTCC te verlaten. Maar we bleven op zoek naar een nieuw stoeltje en daarom vind ik het racen voor de Volvo fabriek een enorme eer."

Voor Catsburg wordt het net als in 2016 weer een druk jaar. De Voorthuizenaar is namelijk voor maar liefst twee merken als fabrieksrijder actief. Voor BMW rijdt hij lange-afstandsraces met de M6. Na de 24-uursrace van Daytona (begin dit jaar) rijdt Catsburg in ieder geval ook de 24 uursraces op de Nürburgring en Spa.

De eerste WTCC-race is op 8 en 9 april in Marokko. In maart gaat het team testen op het circuit van Monza.