VV Barneveld draagt rode lantaarn na nederlaag bij Elspeet

BARNEVELD Een met veel invallers spelend Barneveld ging in een wedstrijd, die beide kanten op kon, met 1-0 onderuit tegen Elspeet, dat met de overwinning de rode lantaarn overdroeg aan Barneveld.

Barneveld begon scherp aan de wedstrijd en kreeg in de eerste twintig minuten de beste kansen. Al na 30 seconden had Barneveld op voorsprong moeten komen, maar de Elspeetse doelman redde knap op inzetten van Elmeris Avdic en Gio. Daarna waren er nog kansen voor Larsson van Dijk en Delcio José, maar gescoord werd er niet. In de 18e minuut scoorde Elmeris Avdic wel. Het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens nam Elspeet het initiatief over. Een paar goede reddingen van doelman Rinse Verwey voorkwamen echter, dat Barneveld de rust inging met een achterstand.

In de 54e minuut na rust was ook Rinse Verwey kansloos op een schot in de kruising; 1-0. Halverwege de tweede helft herpakte Barneveld zich. In de 66e minuut hield de doelman Elmeris Avdic van scoren af. Daarna kwam Larsson van Dijk op voorzetten van Elmeris Avdic nog tweemaal in kansrijke positie. Zijn kopballen vlogen echter over. De verdiende gelijkmaker viel niet.