VV Barneveld stelt in tweede helft winst veilig

BARNEVELD Op een schoongeveegd kunstgrasveld trad Barneveld aan tegen Harfsen voor de eerste competitiewedstrijd in 2017. Na een moeizame eerste helft, waarin Harfsen het betere van het spel had, gingen de Barnevelders toch met een 2-1 voorsprong rusten. In een betere tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 4-1.

Er was nauwelijks een halve minuut gespeeld, of Barneveld kwam op voorsprong. Adem Sanli profiteerde van een fout in de defensie van Harfsen en bood Larsson van Dijk een niet te missen kans; 1-0. Een beter voetballend Harfsen herstelde zich van het zwakke begin en werd sterker. Er kwamen ook kansen, maar de schoten van Jasper Klumper gingen net over of naast, terwijl doelman Rinse Verwey eenmaal goed redde met de voet. In de 28e minuut leidde een verwarde situatie voor het Barneveldse doel tot een strafschop. Doelman Rinse Verwey redde knap op de inzet van Ruben Wassink, maar Luc Jimmink schoot  de rebound binnen; 1-1. Harfsen bleef gevaarlijker. Uit een counter zette Illiass el Aarrass Barneveld in de 35e minuut echter opnieuw op voorsprong; 2-1. Met die stand brak de rust aan, omdat Luc Valkeman vlak voor de rust voor open doel de kans op de gelijkmaker liet liggen.

Even leek Harfsen Barneveld na de rust onder druk te zetten, maar al spoedig nam Barneveld het heft in handen en werd gevaarlijker. In de 58e minuut werd de marge verdubbeld. Uit een vrije trap van Adem Sanli kopte Illiass el Arrass via de binnenkant van de paal de 3-1 achter doelman Joost Veeneman. Vijf minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Een steekpass van Larsson van Dijk werd door El Avdic langs de doelman geschoten; 4-1. Even later had dezelfde speler de 5-1 op zijn schoen, maar nu strandde hij op de doelman. Harfsen kon in het restant van de wedstrijd niet meer gevaarlijk worden. Barneveld had de score in de slotfase nog op moeten voeren, maar wist de kansen niet meer te benutten."In de eerste helft liepen we achter de feiten aan. De tweede helft was beter. We hebben verdiend gewonnen", koesterde trainer Marcel Nijhuis de winst.