• De uitreiking van het duurzaamheidskeurmerk in Albert Heijn-vestiging in Voorthuizen in het bijzijn van wethouder Van den Hengel (midden).

    AH Van den Tweel

Albert Heijn Voorthuizen ontvangt supermarktkeurmerk

VOORTHUIZEN Albert Heijn Van den Tweel in Voorthuizen krijgt het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Gerard van den Tweel ontving het keurmerk vrijdag 7 juli in aanwezigheid van de Barneveldse wethouder Gerard van den Hengel. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich inzetten voor de leefbaarheid en duurzaamheid in en rond hun supermarkt.

Harrie ten Have, voorzitter van het SSK, reikte het keurmerk uit. Ondernemer Van den Tweel is trots op het behaalde resultaat: ,,Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. Voor onze klanten is het prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt´´.

De ondernemer sponsort onder andere lokale verenigingen: van het jeugdorkest tot de vogelvereniging en de dierenambulance en hij organiseert activiteiten voor het plaatselijke verzorgingstehuis, in de winkel is er een invalidetoilet en zijn er speciale invalidenwinkelwagens. De supermarkt bespaart energie door het gebruik van LED-verlichting en een moderne CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Van den Tweel en zijn medewerkers volgens het SSK bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes. Albert Heijn van den Tweel in Voorthuizen is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek.