• Lieke van der Made

'Bakker Machinebouw is stevig gegroeid'

Advertorial

VOORTHUIZEN ,,Sinds de overname in 2014 is Bakker Constructie- en Machinebouw stevig gegroeid", vertelt eigenaar Peter Maier over zijn bedrijf. Met zijn passie voor techniek en kennis van metaalbedrijven heeft hij de omzet in drie jaar weten te verdubbelen. ,,Nog altijd beleef ik veel plezier aan het werken in deze branche."

Het team van Bakker Constructie- en Machinebouw, bestaande uit twintig werknemers, levert enkel maatwerk. Zo verzorgt het bedrijf het ontwerp, de ontwikkeling, fabricage, montage en het onderhoud van machines. Maier: ,,Alles gebeurt onder één dak, namelijk dat van het pand aan de Verbindingsweg in Voorthuizen. Zo hebben we onder meer een afdeling 'engineering' waar we de producten zelf ontwikkelen." Het bedrijf onderscheidt zich dan ook door mee te denken met de opdrachtgever, van ontwerp tot en met ontwikkeling. ,,Korte lijnen en het maken van afspraken staan bij ons centraal, net als de opdrachtgever zelf. Daarbij hanteren we snelle levertijden." 

NIEUWE MACHINE

Onlangs ontwikkelde het bedrijf een nieuwe machine voor een parketfabriek in Ede. ,,Deze machine hebben we zelf ontworpen om pakketten met planken van diverse afmetingen te kunnen inpakken. Dit is een unieke machine die nog niet bestond. Daar zijn we trots op." Een belangrijk doel voor het Voorthuizense bedrijf is om efficiëntie-verhogende machines voor fabrieken te leveren. ,,We werken continu aan het verbeteren van de machines en het productieproces", licht Maier toe. ,,Zo kunnen we bedrijven helpen om sneller te produceren." Daarbij is Bakker Constructie- en Machinebouw gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie. ,,We werken voor grote voedingsbedrijven in de regio Barneveld, zoals Vreugdenhil en Denkavit. Voor hen leveren en onderhouden we roestvrijstalen apparaten. Door goed onderhoud gaan de machines langer mee en worden storingen en stilstand voorkomen."

REGIO BARNEVELD

Volgens Maier, die al 35 jaar ondernemer is, past zijn bedrijf goed bij deze regio. Niet voor niks is Bakker Constructie- en Machinebouw al sinds 1930 gevestigd in de omgeving van Barneveld. ,,Er is hier sprake van collegialiteit tussen ondernemers. Daarbij zijn de werknemers uit de omgeving nuchtere, harde werkers. Dit past goed bij Bakker Constructie- en Machinebouw. Na meer dan 80 jaar zijn we een begrip in de machinebouw, onderhoud, constructie- en plaatwerk."

 Ga voor meer informatie over Bakker Constructie- en Machinebouw naar www.bakkermachinebouw.nl.