• .

Barnevelds bedrijf BBS Food failliet

BARNEVELD BBS Food uit Barneveld is afgelopen donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Utrecht. Dat bevestigt Frans van Oss, die aangesteld is als curator en de mogelijkheden voor een doorstart onderzoekt. ,,Ik acht die kans heel groot. We praten momenteel met meer dan tien partijen."

Edward Doelman

BBS Food verwerkt kant-en-klare en diepgevroren kip- en andere vleesproducten. Het Barneveldse bedrijf zag in 2003 het levenslicht en telde drie aandeelhouders: Jaap Brokking, Loek Brandenburg en André Storteboom. Op de eerste letters van de achternamen is de bedrijfsnaam BBS Food ook gebaseerd.

VEEL INTERESSE Sinds 2008 beschikt BBS Food over twee vestigingen op bedrijventerrein Harselaar-Oost, aan de Hanzeweg 22 en de Gildeweg 4A. In het pand aan de Gildeweg worden de kipproducten zoals vleugels, drumsticks en kippenpootjes halal geproduceerd. In totaal werken momenteel zo'n zestig mensen bij BBS Food, zo laat Van Oss weten. ,,Er wordt mooi, goed en schoon gewerkt. Vandaag (maandag) en morgen draaien de fabrieken ook door, in afwachting van een eventuele nieuwe eigenaar." De curator schat die kans ook hoog in. ,,Er is veel interesse, ook van grote partijen."

LIQUIDITEITSPROBLEEM Volgens Van Oss zijn liquiditeitsproblemen de oorzaak van het faillissement van BBS Food. ,,Voor zover ik het dossier op dit moment kan overzien - en dat is pas 72 uur - is de liquiditeit het voornaamste probleem. Met een nieuwe eigenaar zou het probleem dus ook in één klap van tafel kunnen zijn."

Van Oss verwacht dan ook op korte termijn duidelijkheid te kunnen verschaffen over een doorstart. Potentiële nieuwe eigenaren hebben maandag de fabrieken inmiddels bezichtigd en kunnen een eventueel bod uitbrengen. ,,Dinsdagavond of uiterlijk woensdagochtend is er waarschijnlijk meer nieuws op dit vlak. Dat is ook wenselijk, want het gaat om de werkgelegenheid van veel mensen."