• Chiara van Manen

Nieuwe eigenaar Snoep-Inn

BARNEVELD ,,Voor alle verjaardagen en cadeautjes ging ik naar de Snoep-Inn. Ik kwam er behoorlijk vaak. Het is een winkel die bij Barneveld hoort´´, zegt Chiara van Manen (19). Zij is vanaf morgen de jonge, nieuwe eigenaar van de snoepwinkel aan de Jan van Schaffelaarstraat.

,,Het komt nu dichtbij. Op de eerste dag is er een actie op Facebook, waarbij klanten kunnen aangeven wat ze in de winkel missen. Er staat morgen en zaterdag een grabbelbak klaar voor kinderen, de winkel is versierd, er hangen ballonnen en we hebben in de afgelopen dagen de hele winkel paars en blauw geverfd. Dat knalt eruit.´´

Na haar opleiding aan De Meerwaarde volgde ze een jaar de opleiding voor kinderopvang in Harderwijk. Dit was, zo ontdekte ze in dat jaar, ,,niet wat ik wilde´´. Ze ging werken bij de Wibra, wat ze anderhalf jaar heeft gedaan, tot vorige week vrijdag, en maakte tegelijkertijd een thuisopleiding tot verkoopspecialiste af. ,,Ik heb altijd iets voor mezelf gewild´´, vertelt Chiara.

CREATIEF ,,Ik zit bomvol ideeën. Mijn moeder, die tegelijkertijd bij de Welkoop werkt, komt een tot twee dagen in de week helpen. Zij doet de boekhouding.´´ Chiara van Manen woont nog thuis bij haar ouders in de Bloemenbuurt in Barneveld.

,,In de winkel vul je het snoepgoed aan, als dat nodig is. Er is een airconditioning om het snoep en de bonbons van cerisette vers te houden. ,,Ik vind het leuk om creatief te zijn en leuke cadeautjes in te pakken´´, aldus de nieuwe eigenaar van de snoepwinkel. De vorige eigenaar, Marjan Smid, heeft er het volste vertrouwen in dat een van haar trouwste klanten de winkel van haar overneemt. ,,Zij zal met een frisse wind en vol enthousiasme Snoep-Inn voortzetten.´´