• Abermedia
  • Abermedia
  • Abermedia
  • Abermedia
  • Abermedia
  • AberMedia

Gewapende overval Coop Barneveld; dader nog voortvluchtig (update)

BARNEVELD De Coop-supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld is zaterdagavond overvallen door een dader met een mes. De politie startte een grote zoektocht, maar de dader is vooralsnog voortvluchtig.

Wouter van Dijk

De overval in de wijk Norschoten vond rond 18.15 uur plaats. De overvaller, gekleed in een donkere trui met rode opdruk, bedreigde winkelpersoneel met het mes en ging er met een geldbedrag vandoor. ,,Over de hoogte van dat bedrag doen we geen uitspraken'', zegt politiewoordvoerder Ruud Visser.

Direct na de overval startte een grote klopjacht. Via Burgernet werden mensen opgeroepen uit te kijken naar de dader. De politie richtte zich tijdens de zoektocht onder meer op de weilanden tussen Lupineveld en de Valkseweg, omdat de dader volgens getuigen die kant op zou zijn gevlucht. Een deel van het gebied werd afgezet. De inzet van meerdere agenten, een helikopter en warmtebeeldcamera´s van de brandweer leidde echter niet tot een aanhouding. Via Burgernet riep de politie de hulp in van de Barneveldse bevolking, maar die actie leverde geen reacties op. Aanvankelijk werd gemeld dat het om twee daders zou gaan, maar volgens de politie bleek die informatie niet te kloppen.

Voor de medewerkers van de supermarkt hakt de overval er flink in, zegt supermarktmanager Rick Dekker. ,,Dit is voor iedereen mentaal zwaar. Gelukkig is iedereen ongedeerd, dat is het belangrijkste.'' Wat betreft de buit, zegt hij: ,,Dat interesseert ons eigenlijk vrij weinig. We gaan daar verder ook geen mededelingen over doen.''

De politie doet ook vandaag (maandag) verder onderzoek om de dader alsnog te kunnen pakken, zegt Visser. ,,We gaan verder in gesprek met getuigen en we verzamelen al het mogelijke beeldmateriaal dat in de looprichting van de dader te vinden kan zijn.'' Voor het winkelpersoneel dat zaterdagavond aanwezig was, is volgens hem extra aandacht. ,,Zo'n gebeurtenis is behoorlijk aangrijpend.''

Eventuele getuigen die zaterdagavond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Coop, de Valkseweg of het Lupineveld, wordt verzocht zich te melden bij de politie, via 0900-8844.