• AberMedia

Politie geeft signalement overvaller Coop Barneveld vrij

BARNEVELD De politie heeft het signalement vrijgegeven van de overvaller op de Coop-supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld. Maandagochtend meldde de politie al nog altijd op zoek te zijn naar de dader van deze gewapende overval. 

Wouter van Dijk

Het gaat om een volwassen man van ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, met een normaal postuur. Tijdens de overval droeg hij een korte zwarte of blauwe jas met capuchon. Die capuchon droeg hij tijdens de overval over zijn hoofd. Verder droeg hij een donkerblauwe broek, donkere sneakers en donkere handschoenen.

De overval vond zaterdagavond rond 18.15 uur plaats. De dader bedreigde winkelpersoneel met een mes en ging er met een niet nader genoemd geldbedrag vandoor. Aanvankelijk was er sprake van een mogelijke tweede dader, maar nader onderzoek leverde slechts het signalement van één persoon op. De politie zocht naar de verdachte, maar trof hem niet aan. 

Getuigen met informatie over de overval of met (camera-)beelden, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.