• Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media

Bestuurder vlucht na eenzijdig ongeval Voorthuizen

VOORTHUIZEN In Voorthuizen is na een eenzijdig ongeval de bestuurder van een bestelwagen ervandoor gegaan, nadat buurbewoners de politie wilden gaan bellen. De bus kwam in een weiland tot stilstand. De bestuurder is nog niet aangehouden.

,,We hoorden een gigantische klap", vertelt de eigenaar van het weiland waar de bestelwagen in terecht kwam. ,,In eerste instantie gaf de bestuurder aan geen politie erbij te willen hebben, omdat hij al twee maal met drank op zou zijn gepakt en dat hij morgenochtend zijn auto zou komen ophalen en alle schade zou betalen", vervolgt de man.

Dit werd ook door een automobilist die het ongeval zag gebeuren verklaard aan de politie. De man is vanuit de richting Voorthuizen op de rotonde met de Rijksweg en de Nijkerkerweg rechtdoor over het verhoogde deel van de rotonde gereden om vervolgens over het fietspad en via de berm in een lager gelegen weiland tot stilstand te komen. Volgens een getuige zou de auto met hoge snelheid hebben gereden.

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur. De bestuurder heeft eerst nog staan praten met de getuige en buurtbewoners, maar toen rond 22.30 uur de politie werd gebeld, is hij weggegaan. De politie heeft ondertussen de identiteit van de man achterhaald en proces-verbaal opgemaakt. 
De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf opgehaald. De schade aan het hekwerk van het weiland is aanzienlijk.