• Prive foto

Moeder verongelukt gezin Scherpenzeel kreeg herseninfarct achter stuur

SCHERPENZEEL Het tragische ongeluk op een snelweg in Duitsland dat zondagochtend vroeg het leven kostte aan een vader en zijn 4-jarige dochter uit Scherpenzeel, gebeurde nadat de moeder van het gezin een herseninfarct kreeg achter het stuur. Dat laat uitvaartverzorger Simone Beijer weten. 

Het auto-ongeluk gebeurde zondagochtend in Zuid-Duitsland, toen de familie op weg was naar de vakantiebestemming in Kroatië. De vader (43) en zijn 4-jarige dochter kwamen om het leven. De moeder (39) en haar 12-jarige dochter raakten ernstig gewond. De elfjarige zoon kwam er zonder ernstige lichamelijke verwondingen vanaf. De situatie van de moeder is volgens Beijer nog altijd zorgelijk, maar wel stabiel. Dochter Sanne is inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar. 

STILLE TOCHT Beijer laat weten dat de uitvaart en stille tocht erna op vrijdag 9 augustus openbaar zullen zijn. ,,De familie snapt dat mensen mee willen leven. Hiervoor geven ze ook graag de mogelijkheid." De uitvaartverzorger en woordvoerder van de familie laat weten dat ,,verdere details over de situatie alleen naar buiten worden gebracht als er grote veranderingen zijn."

STEUN De familie is geroerd door het medeleven en de steun van mensen uit heel Nederland en ver daarbuiten, zo zegt Beijer. Scherpenzeel leeft ook enorm mee met het gezin. Zo startte de Scherpenzeelse Annet van Riel donderdagochtend een crowdfundingsactie voor de nabestaanden. ,,In twee uur tijd is al 2000 euro binnengekomen, er wordt massaal gedoneerd. Dat is hartverwarmend", vertelde zij eerder aan de Scherpenzeelse Krant