• Archief BDUmedia

Arrestaties na grootscheepse achtervolging tussen Voorthuizen en Harderwijk

VOORTHUIZEN Na een grootscheepse achtervolging vanuit Voorthuizen naar Harderwijk, heeft de politie woensdagavond drie inzittenden van een auto aangehouden. De precieze toedracht van de achtervolging heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat zeker zes politieauto's en een motorrijder bij de achtervolging betrokken waren. Uiteindelijk werd de auto klemgereden op de Oranjelaan. Over de leeftijden en woonplaatsen van de drie aangehouden personen heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Tijdens de achtervolging raakte in elk geval één politieauto beschadigd.

De betrokken wijkagenten uit Barneveld en Voorthuizen meldden de achtervolging vannacht op Facebook en spraken van een ‘mooie strakke actie’. ,,Ons van de weg af rammen is de bestuurder niet gelukt. We zullen morgen wel wat spierpijn hebben, maar dat weegt niet op tegen het vangen van zulke gasten’’, lieten ze weten.

,,Zo’n achtervolging is niet ons dagelijks werk’’, licht wijkagent Femke van Lith donderdagochtend met enige trots toe.,,Je krijgt er een enorme adrenaline kick van. Maar de achtervolging leidde wel tot gevaarlijke situaties, voor ons en voor het overige verkeer. Dat we ze uiteindelijk hebben kunnen aanhouden, vinden wij als politieagenten natuurlijk enorm leuk. Het was een heel mooie inzet van ons en de collega’s.’’