• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • Gerwin van Luttikhuizen
  • Wouter van Dijk

Deel gemeente Barneveld uren zonder stroom (update)

BARNEVELD Een deel van de gemeente Barneveld heeft zondagmiddag en - avond uren zonder stroom gezeten. Het ging om flinke delen van Barneveld. Ook Terschuur, Zwartebroek, De Glind en Achterveld werden getroffen, evenals Scherpenzeel, Lunteren en Ede. Een hoogspanningsstoring bij de regionale netbeheerder Liander zou de oorzaak zijn. Ook mobiel bellen en internetten via het G4-netwerk gaf lange tijd problemen.

BEDRIJVEN Bij sommige bedrijven, onder meer op industrieterrein Harselaar,  gingen de automatische brandmeldinstallaties af. De brandweer kwam ter plaatse, maar ontdekte vervolgens dat de melding werd veroorzaakt door de stroomstoring.

De postcodes 3771, 3772, 3773 (allen in Barneveld), 3784 (Terschuur), 3792 (Achterveld), 3794 (De Glind), 3925 (Scherpenzeel), 6716, 6717 (Ede) en 6741 (Lunteren) zijn getroffen. Rond 20.00 uur begon de stroom het in een deel van de huishoudens weer te doen. Om 21.30 uur waren de problemen bijna overal verleden tijd.

RESTAURANTS De storing leidde onder meer tot vervelende situaties bij restaurants. Francisco Pang, eigenaar van Rose Garden in Barneveld, gaf aan dat het licht in zijn Chinese restaurant was uitgevallen en dat er ook in de keuken niet meer gekookt kon worden. En dat terwijl zijn gelegenheid vol zat met gasten.

VAST IN DE LIFT Aan de Lakenvelderlaan in Barneveld kwam een vrouw door de stroomstoring vast te zitten in de lift. Ze werd door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie.

JUMBO Bij de Jumbo aan de Nieuwe Markt in Barneveld ging door de stroomstoring de elektrische toegangsdeur van de vergrendeling af. De politie hield toezicht tot een medewerker van de supermarkt ter plaatse was.

KERKEN Door de stroomstoring zagen kerken zich genoodzaakt hun diensten aan te passen, omdat kerkorgels en/of de de geluidsinstallatie niet gebruikt konden worden. Horecazaken moesten noodgedwongen hun winkel sluiten, omdat de klanten niet meer konden worden bediend.