Afbeelding
SLG

Voorthuizen in het groen

dinsdag 23 april 2024 19:30

Doe ook mee met beplantingsproject Voorthuizen in het Groen

Woon je in het buitengebied van Voorthuizen? En heb je een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan bezit je een waardevol stukje natuur. Maak je perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Voorthuizen in het Groen! Op dinsdag 23 april organiseren Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Barneveld hierover een informatieavond bij Ontmoetingscentrum De Eng, Rochetstraat 2 in Voorthuizen. Wethouder Mijntje Pluimers is hierbij ook aanwezig. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee is om 19.15 uur. Meld je aan op de website van SLG: slgelderland.nl.

Een erf met percelen dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe of de Gelderse Vallei.

Speciaal project
Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Voorthuizen. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun terrein inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Barneveld en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. De gemeente Barneveld heeft elk jaar een beplantingsimpuls in een andere dorpskern. Vorig jaar was Stroe aan de beurt, dit jaar ligt de nadruk op de bewoners en gebruikers van het buitengebied van Voorthuizen.

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting voor je besteld. In het najaar wordt het gezamenlijk uitgedeeld.

Doe ook mee
Lever ook een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied in de Gelderse Vallei. Wil je meer informatie of aanmelden voor het project? Kijk eens op slgelderland.nl/projecten/voorthuizen-in-groen.

Locatie