• Jessica Bozelie
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van 't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van 't Land
  • Erik van't Land

Bikinifotoshoot-recordpoging mislukt in Nijkerk

NIJKERK Nijkerk heeft het wereldrecord 'grootste fotoshoot in bikini' niet gehaald. Vrijdag hebben 1842 vrouwen zich in bikini laten fotograferen voor het goede doel Pink Ribbon. Hiermee scheven zij geen wereldrecord op hun naam, volgens de organisatie omdat een groot deel van de ingeschreven vrouwen helaas verstek liet gaan. Het record stond op 3090 deelnemers.

,,Als alle ingeschreven dames waren gekomen was de recordpoging een succes, echter door de aankondiging van slecht weer kwamen veel minder dames opdagen'', aldus de organisatie in een persbericht. Met de inschrijvingen voor de wereldrecordpoging en sponsoring is echter wel een bedrag van 9689,30 euro ingezameld voor Pink Ribbon. De cheque werd direct na de recordpoging overhandigd aan de organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. De grootste fotoshoot in bikini werd georganiseerd op het sportcomplex van Sparta Nijkerk onder streng toezicht van Guinness World Records. Vanuit een helikopter zijn meerdere foto's genomen van de deelnemers die vanuit de lucht gezien het bekende 'Pink Ribbon lintje' vormden.

TEGENSLAGEN Al vrij snel na de start van het evenement werd het duidelijk dat de recordpoging niet gehaald zou worden. Het zat het team van vrijwilligers, dat maanden gewerkt aan de recordpoging, niet mee. Na de vele tegenslagen waren de weersvoorspellingen erg slecht en dit betekent dat veel dames de trip naar Nijkerk toch niet gemaakt hebben. Projectleider en initiatiefnemer

VEEL AANDACHT Jessica Bozelie blikt toch terug op een geslaagde dag. ,,Helaas hebben we het wereldrecord niet kunnen breken maar toch hebben we voor Pink Ribbon veel aandacht mogen genereren en uiteindelijk een mooi bedrag kunnen overhandigen. Ik ben ook niet teleurgesteld want elke euro is belangrijk voor onderzoek naar borstkanker. De inzet was er, de aanmeldingen ook. Wij mogen trots zijn op wat we hebben neergezet en wat we bereikt hebben. We weten nu hoe het moet, dat record gaat er komen. Laten we deze mislukte recordpoging niet als falen zien. Ik ben toch erg trots op dit prachtige resultaat en op mijn teamleden Matthijs van der Horst, Joey Bozelie, Janneke van Geelen en Kelly van Burken. We hebben mooie maanden beleefd en hard gewerkt. Misschien proberen we het nog een keer!"