Overheerlijk

Het wordt begin volgende maand een gezellige boel bij restaurant La Delizia als wij enkele tientallen lezers op een overheerlijke maaltijd en smakelijk gezelschap (de redactie van de Barneveldse Krant) trakteren.

Mocht u geen zin hebben om naar flauwe woordgrappen (van ondergetekende) te luisteren, of met Joop Brons te praten over Vrogger, of met Frida Noordzij van gedachten te wisselen over eten, dan kunt u zich altijd nog wenden tot de andere gasten in het restaurant.

Op de gastenlijst zag ik al plaatselijke prominenten als Ellie Krijger (de altijd vrolijke voorvrouw van Terre des Hommes), chef-kok Huub Oudshoorn (verantwoordelijk voor onze rubriek Streekproef) en Gert Ansink (organisatie Het Preuvenement) voorbij komen.

Verder zal Marti Jansen aanschuiven, die onder meer bekendheid geniet als dichter, veilingmeester en kartrekker van het Literair Café Barneveld (LCB). Onder de bezielende leiding van Marti begint het LCB binnenkort aan een nieuw hoofdstuk dat -naar verluidt- heel spannend lijkt te gaan worden. U zou hem er langs uw neus weg iets over kunnen vragen natuurlijk.

Op Facebook gaf onze plaatselijke poëet al aan zich er vooral op te verheugen om maandag 4 februari door mij bediend te worden.

Nou Marti, ik kan je één ding verzekeren: het wordt voor jou een onvergetelijke maaltijd. Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat de soep door jou net zo heet wordt opgegeten als-ie wordt opgediend. Al roerend worden we het wel eens.

Om je wat werk uit handen te nemen, heb ik vanuit jouw perspectief alvast een gedichtje gemaakt.

Ik wilde graag bediend worden

door die oervervelende columnist

Hem lekker voor me laten lopen

Maar wat heb ik me vergist


Ik had er vreselijk veel zin in

Maar het liep helemaal verkeerd

Ik kreeg uitsluitend vegen uit de pan

en werd voortdurend afgeserveerd

Mocht u nog twijfelen over onze horeca-ervaring, dan kan ik u enigszins geruststellen. Wouter van Dijk serveerde ooit overheerlijke croissants bij Délifrance, collega Jessica Kapelle was in haar jonge jaren de beste ijsjesverkoper van Dierenpark Amersfoort en Wim Vonk maakte in de jaren tachtig furore als smaakmaker bij snackbar De Smulpaap (ergens in de buitengebieden van de gemeente Ede). Berry Kamphorst vertrouwde mij toe ontzettend veel horeca-ervaring te hebben. ,,Je moest eens weten hoeveel cafés en restaurants ik in mijn leven al van binnen heb gezien.´´

De meeste tafels zijn inmiddels bezet, maar er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Mochten wij na afloop -´dit smaakt naar meer´- concluderen, dan sluit ik niet uit dat we ons binnenkort door de Ei-tunnel richting Voorthuizens grondgebied begeven, zodat we ons trouwe lezerspubliek ook daar op een een smakelijk samenzijn kunnen trakteren.