Seniorendag

BARNEVELD ,,Ik heb een verrassing voor je´´, zie mijn teerbeminde gisteren tegen mij. Verbaasd keek ik haar aan, maar ik zag slechts een twinkeling in haar ogen en liet mijn verdenkingen varen.

De route was gelukkig fraai. We reden niet via een onmogelijke hindernisbaan vol wegwerkzaamheden, opstoppingen en omleidingen naar Voorthuizen, waar deze week onverwacht een nieuwe evenementenhal werd geopend: de showroom van autohandelaar Geurt Buurman, die zijn domein maandagavond tijdens een CDA-bijeenkomst over familiebedrijven hoogstpersoonlijk promoveerde tot ´Midden Voorthuizen Hallen´. Aan gevoel voor humor nooit gebrek in het kleine broertje van Barneveld.

Mijn teerbeminde reed gelukkig niet naar Voorthuizen. We gingen op weg naar Kootwijkerbroek, één van de plekken die nog wel een beetje bereikbaar is vanuit de bouwput die Barneveld heet.

Mijn duifje parkeerde de auto bij De Essenburcht. Er begon nog steeds geen belletje te rinkelen. Stiekem hoopte ik op een heerlijke maaltijd, bereid door erkend specialist Kees van Wolfswinkel. Ik werd echter gedirigeerd naar de grote zaal, waar ik een groot aantal rollatoren, rolstoelen en looprekken ontwaarde. Door de luidsprekers schalde een stem: ,,25... ik herhaal 25.´´ Opeens viel het kwartje: Ik was op één of andere bingomiddag beland. Mijn teerbeminde draaide zich om en maakte zich razendsnel uit de voeten. Onderweg naar de uitgang riep ze nog het volgende. ,,Het is vandaag Seniorendag schatje. En je wordt bijna vijftig, dus wen er alvast maar aan. Van harte gefeliciteerd.´´ En weg was ze. Alleen haar schaterlach galmde nog even na door de ruimte.

Ik voelde me boos en verraden, maar ik had geen vervoer meer en besloot er dus maar het beste van te maken. Het werd een gezellige middag, zo samen met al die andere vijftigplussers. En ik won nog een paar mooie prijzen ook: een gratis hoortest bij een lokale specialist en een pak incontinentieluiers. Zo hou ik het ook de komende winter lekker droog.

Maar goed, volgende week ga ik mijn teerbeminde natuurlijk wel even met gelijke munt terugbetalen. In het kader van de Nationale Archeologiedagen zijn er Middeleeuwse spelletjes bij Museum Nairac. Ik heb mijn duifje aangemeld voor de onderdelen kielhalen, vierendelen en de schandpaal.

Het was sowieso een feestweek. Woensdag was het natuurlijk Dierendag. Voor ons als Barneveldse Krant aanleiding om een heuse wedstrijd te organiseren, die ruim honderd snoezige plaatjes opleverde. De echte Dierendagheld was natuurlijk de blaffende hond die maandagmorgen zijn baasje waarschuwde toen er brand uitbrak in diens woning aan de Frans Halsstraat in Voorthuizen Daarmee redde de waakzame viervoeter een mensenleven.

Nog meer goed nieuws. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om de ooit zo geliefde Decemberactie nieuw leven in te blazen. Als het doorgaat, maakt het winkelend publiek in Barneveld-centrum in aanloop naar de feestdagen weer kans op prachtige prijzen. Hopelijk zit er voor mij ook wat bij. Na mijn eerste succesvolle seniorendag ben ik wel toe aan een lees-loep.