Wonen in Voorthuizen

Hoewel ik maandag in mijn nieuwjaarstoespraak niet altijd even vriendelijk was voor Voorthuizen, kreeg ik na afloop verschillende malen de vraag wanneer ik nu toch in ´dit prachtige dorp´ kwam wonen. Ik werd bijna ontroerd door alle aanbiedingen. Geurt Buurman wilde bij zijn volgende overname wel een garagebedrijf met bovenwoning regelen voor mij, zodat ik daar -met of zonder teerbeminde- zou kunnen gaan wonen. Hij wilde er zelfs een auto van de zaak bij doen. Jan van Donkersgoed van de Oranjevereniging beloofde mij een mooie plek met fraai uitzicht aan de Overhorsterweg, waar het toekomstige onderkomen van de koningsgezinde club moet verrijzen, inclusief skeeler- en ijsbaan. Modekoning Henk Bossenbroek had wel een pashokje voor me beschikbaar als noodwoning, terwijl Roland Hartkamp namens de Hubo zwaaide met kortingsbonnen voor gereedschap en bouwmaterialen. Anton Kooijman (The Phone House) wilde -indien nodig- nog wel een paar telefoontjes plegen en met de financiering kwam het ook allemaal goed, meldde Gerbrand van Elten (Schuiteman). Bij Lounge 3 mag ik elke dag gratis eten zolang ik aan het klussen bent, verzekerde Adriëlle Brink mij.

Twee campinghouders maakten zelfs openlijk ruzie wie mij mocht herbergen. Ik kon kiezen tussen De Zanderij van Ab Roos (binnenkort met overdekt zwembad) en Het Beloofde Land. Voor mij is die keuze niet zo ingewikkeld. Ik heb één keer op ´t Beloofde Land gestaan en toen had ik een heel smal plekje. Bleek ik op de Gazastrook te staan. Nou, dat heb ik geweten. Tijdens de zeskamp vlogen de stenen me om de oren.

Ik ben ontroerd door alle aanbiedingen, ook al omdat ik maandag -zoals eerder gezegd- niet op alle fronten even vriendelijk was voor de Voorthuizenaren. Ik beschuldigde mijn toekomstige dorpsgenoten van een Calimero-complex (doorgeschoten verongelijktheid) en stelde openlijk voor om Zeumeren zo snel mogelijk te promoveren van mogelijke naar definitieve windmolen-locatie. En toch wordt er van mij gehouden. Is het niet prachtig?

Bij mijn volgende openbare optreden word ik gelukkig vergezeld door mijn geweldige collega´s van de Barneveldse Krant. Ik wil natuurlijk niet al te hoog van de toren blazen, maar hier is sprake van een heuse Nederlandse primeur. Normaal gesproken serveren wij alleen nieuws, maar binnenkort schotelen wij u eenmalig een complete maaltijd voor. Wij hebben met succes gesolliciteerd naar een zeer tijdelijke plek in de bediening bij restaurant La Delizia in Barneveld. Op maandag 4 februari kunt u bij deze Italiaan (voor een luttel bedrag) van een driegangendiner genieten. Als kers op de taart krijgt u ons er gratis bij. Ter geruststelling: wij staan niet in de keuken (dus geen kans op aangebrand eten), wij brengen alleen de lekkernijen rond.

Ondertussen kunt u kennismaken met de mensen die elke dag uw favoriete krant maken. Uiteraard is er alle ruimte om ons vragen stellen en ons van nieuws- en serveertips te voorzien. Hoe de krant volgende week in de gaten. Eén ding is zeker: we gaan ons kostelijk vermaken.