Columns

Columnist:

Zevensprong

Mars

Op één van mijn laatste schooldagen als leerling van de basisschool kreeg ik van mijn meester een Mars en een pen.

Columnist:

Zevensprong

Kabouter Klus

De opening van het nieuwe kabouterdorp bij station Barneveld Noord werd deze week uitgebreid gevierd. De champagne werd ontkurkt door - hoe kan het ook anders - Kabouter Plop. Ook het Volk van Laaf, een verdwaalde trol, twee hobbits en tien elfjes woonden de feestelijke happening bij.

Columnist:

Zevensprong

Roest in vrede

Ik was vorige week van plan om een column te schrijven over het haperende kanon bij de Harselaartunnel. Een losse flodder als sprekende symboliek bij een opening die als mosterd na de maaltijd kwam.

Columnist:

Asje blieft

Niks moet en niksen mag

"Heerlijk… over twee weken beginnen de schoolvakanties en dan trekken we er weer op uit." Zo'n zin hoor ik dezer dagen regelmatig. "Nog even een sprintje naar de finish en dan stap ik uit mijn keurslijf en lekker in mijn eigen vel." Vakantie, vrij zijn, even geen vaste verplichtingen.

Columnist:

Zevensprong

Benefrietavond

Het is een heuglijke dag, want vanavond mag ik door de net (officieel geopende) Harselaartunnel naar mijn geliefde Voorthuizen. Ik kijk er al de hele week naar uit.

Columnist:

Asje blieft

Drentelen

Wat een prachtig landgoed is Klein Bylaer toch. Onderdeel van natuurgebied Het Paradijs. Nou, die naam alléén al doet je denken aan een uniek plekje. Ik fietste door het gebied en zag de boerderijen, akkers, graslanden, heide, bossen en de Barneveldse en Dronkelaarse Beek.

Columnist:

Zevensprong

Dubbeltje op z´n kant

Soms overdrijf ik in deze rubriek een heel klein beetje, maar op het moment dat ik de examenperiode van mijn zoon Mees als motto ´Elke tiende telt´ meegaf, sloeg ik de spijker keihard op zijn kop. Eén van zijn vele probleemvakken was aardrijkskunde, waarvoor hij een 5,1 stond.

Columnist:

Asje blieft

Besturen is mensenwerk

BARNEVELD Het was me wel een heel bijzondere week. Als gastgemeente fungeren voor de deelnemers van het jaarcongres van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG). Barneveld laten zien aan bestuurlijk Nederland. De prachtige cultuur, natuur en recreatie in onze regio.

Columnist:

Zevensprong

Hetzelfde liedje

Mijn vrienden uit de Randstad hebben een vrij beperkt beeld van Barneveld. Van oudsher word ik in hun door vooroordelen gedreven geesten omringd door kippen en gereformeerden. Zucht. Het zal u niet verbazen dat ze het woord ´zand´ sinds kort aan hun oeuvre hebben toegevoegd.

Pagina's