Columns

Columnist:

Zevensprong

Heilloze weg

De vakantie van de familie Roest speelde zich de afgelopen weken af in Nederland. In een luxe vakantiehuis in Ouddorp (net boven Zeeland) en een boerencamping in Castricum (Noord-Holland) om precies te zijn, waar we ons konden laven aan het warme weer.

Columnist:

Zevensprong

Sippe gezichten

De Veluwe Express is vooralsnog geen doorslaand succes. Ondanks het grote optimisme van de initiatiefnemers -,,massa is kassa´´- blijft de toeristenbus tot op heden angstvallig leeg.

Columnist:

Asje blieft

Een schone zaak

,,Geduld is een schone zaak". Wie rustig afwacht, wordt beloond, betekent het zo ongeveer. We hebben, denk ik, allemaal wel van die momenten dat je geduldig moet afwachten hoe het verder verloopt. Je hebt je best gedaan en hoopt op een goede afloop.

Columnist:

Zevensprong

Gelderpop

De eerste editie van Gelderpop roept bij mij herinneringen op aan Zeumerpop, dat begin deze eeuw enkele keren aan de oevers van de Voorthuizense recreatieplas werd afgewerkt.

Columnist:

Zevensprong

Tipje van de sluier

Mijn debuut als ´buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand´ vond vorig weekend plaats plaats in een surrealistische omgeving: een afgelegen Italiaans landgoed, een indrukwekkend berglandschap als sprookjesachtig decor, ideaal weer en een prachtig bruidspaar.

Columnist:

Asje blieft

Over Grenzen

Hoe zal de Europese Top over de vluchtelingenaanpak aflopen? Worden de grenzen gesloten? We leven in een Europa zonder grenzen en kunnen reizen, studeren en werken waar we willen. Deze week was ik in Maastricht, een echte Euregio met grensoverschrijdende samenwerking in het Maas-Rijngebied.

Columnist:

Zevensprong

Trotse pappa

Ik doe het niet vaak, maar ik ga in deze rubriek toch even de trotse pappa lopen uithangen. Woensdag kon de vlag uit bij huize Roest, omdat mijn dochter Veerle haar vwo-diploma in de wacht wist te slepen.

Columnist:

Asje blieft

Uit de brand… in de brand

Feest aan de Bellstraat vorige week vrijdag. Keukenmakery Van den Brink opent de deuren en dat gaan we vieren. Zo’n twintig jaar geleden begon Gerrit in de avonduren met de renovatie van keukens en dat liep al snel zo goed dat hij fulltime ambachtelijke keukens ging maken.

Columnist:

Zevensprong

Ondersteboven

Elke week is het raak in de Barneveldse wijk Veller. Fietsende scholieren laten geen gelegenheid onbenut om de langs de straat staande kliko´s een flinke trap na te geven. De vuilnisbakken liggen vervolgens ondersteboven op straat of in de nabijgelegen wadi.

Pagina's