Columns

Columnist:

Zevensprong

Ver-assing

Aangezien we deze zomer vooral dicht bij huis moeten doorbrengen, had ik voor mijn teerbeminde een mooie tuinset gekocht. Wit van kleur, hoewel ik liever zwart had gehad. Het cadeau moest een verrassing zijn op Moederdag, maar het werd helaas een ver-assing.

Columnist:

Asje blieft

Doorstarten of resetten

'Hoe lang duurt dit nog? Wanneer wordt het weer normaal? Ik bedoel net zo als voor de coronacrisis', vroeg iemand me. Wat is het moeilijk om te gaan met onzekerheid realiseerde ik me bij die vraag. We hechten aan vaste patronen die het leven voorspelbaar maken.

Columnist:

Zevensprong

Moederdag

De kinderen knutselen elk jaar een even kansloos als nutteloos cadeau voor Moederdag, maar deze keer hebben we samen iets bijzonders in elkaar geflanst: een mondkapje: heel kleurrijk, mega groot en dubbel dik.

Columnist:

Zevensprong

Trots

Het begon zaterdagmorgen allemaal met een appje van oud-collega Hans-Lukas Zuurman. In tegenstelling tot wat hij verwachtte, trakteerde de krantenbezorger hem niet op de zaterdageditie van zijn favoriete lokale dagblad, maar op een briefje.

Columnist:

Zevensprong

Afstand houden

A n d e r h a l v e. M e t e r. D a t. I s . M o m e n t e e l . D e. N o r m. Onwerkbaar in de horeca, onpraktisch in de supermarkt, onmogelijk bij evenementen, maar verder? Meer ruimte voor de ander betekent ook meer ruimte voor jezelf.

Columnist:

Asje blieft

Als de vrijheid dichterbij komt

Corrie Volkers-Schouten was een meisje van vijftien bij de bevrijding van Barneveld. In de Barneveldse Krant van 3 maart 2010 zegt ze: "Ik kan me nog precies die maandagavond 16 april 1945 herinneren. Tegen de avond hadden de Duitsers een rookgordijn opgetrokken.

Columnist:

Zevensprong

'Kleurrijk kereltje'

Als ik Joop Brons in zijn eigen taaltje zou moeten karakteriseren, dan zou ik hem een kleurrijk kereltje noemen. Deze week overleed onze zeer gewaardeerde ex-collega aan de gevolgen van kanker.

Columnist:

Zevensprong

'Tel je zegeningen, ook in crisistijd'

BARNEVELD 'Tel je zegeningen', hield mijn moeder me vroeger altijd voor. Dankbaarheid is een bloem die in weinig tuinen bloeit, maar in huize Roest kreeg hij alle ruimte om welig te tieren. Ondanks mij, want ik keek vooral naar de dingen die ontbraken en niet deugden.

Columnist:

Asje blieft

Het beste ervan maken

De wereld om ons heen is zo onwerkelijk, onzeker en onrustig. Scholen dicht, afstand houden verplicht. Niet naar je werk en een gesloten kerk. Geen sportwedstrijd, je avondje uit afgezegd en zelfs bezoekers thuis ontvangen is er niet meer bij.

Pagina's