Columns

Columnist:

Zevensprong

Wonen in Voorthuizen

Hoewel ik maandag in mijn nieuwjaarstoespraak niet altijd even vriendelijk was voor Voorthuizen, kreeg ik na afloop verschillende malen de vraag wanneer ik nu toch in ´dit prachtige dorp´ kwam wonen. Ik werd bijna ontroerd door alle aanbiedingen.

Columnist:

Asje blieft

Blij met Barneveld

Het meest populaire nieuwe woord dat in 2018 werd geïntroduceerd, luidt 'laadpaalklever'. Nu signaleer ik in onze tuin weleens een boomklever en in mijn achteruitkijkspiegel duikt soms een bumperklever op, maar een laadpaalklever… Wat mag dat zijn?

Columnist:

Zevensprong

Vreugdevuur?

Het woord vreugdevuur kreeg deze week een nare bijsmaak. In Scheveningen was het alle hens aan dek, omdat de stad werd getroffen door een ware vonkenregen. De organisatie van het Scheveningse vreugdevuur creëerde een bouwwerk van maar liefst 48 meter hoog, bestaande uit meer dan 25.000 pallets.

Columnist:

Asje blieft

Out of Office

Stuurt u dezer dagen een email naar een instantie, dan is de kans groot dat u per ommegaande automatisch antwoord krijgt met een 'out of office'-bericht. Voor velen is de tijd tussen Kerst en Oud en Nieuw een tijd van rust. Vakantiedagen opgenomen, even geen wekker 's ochtends vroeg.

Columnist:

Zevensprong

Na-nemens

In aanloop naar 2019 ben ik op voorhand al gestopt met goede voornemens. Meestal sterven ze toch in schoonheid, waardoor frustratie voortdurend op de loer ligt. Geen voor-nemens meer voor mij dus, maar na-nemens. Dat heeft twee voordelen.

Columnist:

Asje blieft

Profeet, gelovige, ontkenner of tovenaar

Een grote klimaattop in Polen. De media berichtten er de laatste twee weken uitvoerig over. Wetenschappers, bestuurders, politici uit de hele wereld. Bij elkaar gekomen om afspraken te maken over het terugdringen van de opwarming van onze aarde.

Columnist:

Zevensprong

Loopgravenoorlog

Dat de strijdende partijen in het Zwarte-Pietconflict elkaar te lijf gingen, was nog tot daar aan toe. Nog erger: iedereen die de kwestie met enige nuance probeerde te beschouwen, werd door de fundamentalisten zonder pardon aan het kamp van de vijand toegevoegd.

Pagina's