Columns

Columnist:

Zevensprong

Tradities

Tradities als Sinterklaas, vuurwerk en lekker doorrijden op de snelweg staan hevig onder druk, maar je hoort niemand over Sint Maarten. Dat vind ik vreemd.

Columnist:

Asje blieft

Alles wat vast lijkt kan veranderen

Kunt u zich het IJzeren Gordijn herinneren? Symbool van de Koude Oorlog. Oost- en West-Europa, communisme en kapitalisme, waren fysiek gescheiden van elkaar door een lange muur, prikkeldraadversperringen, mijnenvelden en tankgrachten.

Columnist:

Zevensprong

Enthousiaste supporter

Elke week krijgen wij van de gemeente Barneveld het zogenoemde representatie-overzicht. Daarin staat vermeld bij welke openbare bijeenkomsten onze burgemeester en wethouders de aankomende week in het wild te bewonderen zijn.

Columnist:

Zevensprong

Vuurwerk op Koewei

Het plan van de SGP om voor de gemeente Barneveld een algeheel vuurwerkverbod in te stellen, leverde op onze Facebookpagina -zoals verwacht- verdeelde reacties op.

Columnist:

Asje blieft

Pleegzorg kan de wereld van een kind veranderen

Kinderen groeien thuis op. Toch? Kinderen wonen bij hun ouders, ze gaan naar school en ze spelen in de buurt met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Wist u dat in Nederland 19.000 kinderen door pleegouders worden opgevangen?

Columnist:

Zevensprong

Begrijpelijke taal

Het kabinet stelt een brigade van honderd taalexperts aan om brieven van de overheid begrijpelijker te maken. De taalcoaches trekken het land in om ambtenaren te helpen bij het schrijven van duidelijkere teksten.

Columnist:

Zevensprong

Aandachtstrekkers

De pen staat te boek als een machtig wapen (machtiger zelfs dan het zwaard), maar deze week werd duidelijk dat de boeren een nog veel indrukwekkender wapen in petto hebben: de tractor.

Columnist:

Asje blieft

Weer dat weer, altijd weer dat weer

Weer of geen weer, altijd weer dat weer. Wat een favoriet gespreksonderwerp. Een hete zomer die ons doet versmelten, met beken die verdampen, akkers die vergelen en bossen die verdrogen. "Pff, wat een hitte, heb jij er ook zo'n last van?" Een donderwolk en bliksemschicht die angst aanjaagt.

Columnist:

Zevensprong

Fotografisch geheugen

Vol vertrouwen stapte ik donderdagavond het gemeentehuis binnen. Vanavond zouden wij als team Barneveldse Krant bij de Geschiedenisquiz historie gaan schrijven door alle andere (veertien) teams te verslaan. Ik verkeerde in goed gezelschap.

Pagina's