Columns

Columnist:

Asje blieft

Tussen Paleis en Ridderzaal

Veldwachter Maarten in vol ornaat, zoals we hem kennen van de Oud Veluwse Markten staat me al op te wachten bij de deur van de glimmende elektrische auto. ,,Goede morgen burgemeester, dit is de eerste keer dat ik een burgemeester begroet op zo'n vroeg tijdstip".

Columnist:

Zevensprong

Strandligger

De zomer is voorbij. Persoonlijk vind ik het vooral jammer dat daarmee ook een einde is gekomen aan de rubriek Zomergasten, die ik de afgelopen zeven weken mocht verzorgen. Zeven boeiende gesprekken met zeven intrigerende mensen, van wie ik weer een hoop heb opgestoken.

Columnist:

Asje blieft

De Regisseur

Hij komt uit een arm Marokkaans gezin dat in 1970 naar Nederland kwam. Vader gastarbeider en als kind van 11 jaar uit zijn vertrouwde omgeving, zijn vrienden, zijn school en zijn familie gerukt om in een vreemd land de Nederlandse aardrijkskunde en geschiedenis te leren.

Columnist:

Zevensprong

Pepernoten

Ik ben een beetje in verwarring. Er wordt ons met ingang van morgen nog een heerlijke nazomerweek beloofd, maar ondertussen liggen de pepernoten alweer in de winkel. Dat die Sinterklaasproducten elk jaar weer belachelijk vroeg in de schappen liggen, voelt ook wel vertrouwd aan.

Columnist:

Zevensprong

Massamoord

´Het is weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei´. De klassieker van Gerard Cox, daterend uit de jaren zeventig van de vorige eeuw was nog nooit zo actueel als nu. Honderd zomerse dagen aan één stuk, het was ongekend.

Columnist:

Asje blieft

Kipsterren

Ze liggen nu een jaar in de winkel. Kipsterren. Ja, echt en ze zijn heel gezond, duurzaam en diervriendelijk geproduceerd. ''Kipsterren? Wat zijn dat nu weer? Ik ken wel kerststerren en filmsterren, maar kipsterren… nooit van gehoord", zo hoor ik u denken.

Columnist:

Zevensprong

Borden

Welgeteld tien borden heeft de gemeente Barneveld ingezet om weggebruikers op de Dr. Willem Dreeslaan te wijzen op de afsluiting van de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Ik moest er drie keer langsrijden voordat ik alle informatie tot me had kunnen nemen.

Columnist:

Zevensprong

Heilloze weg

De vakantie van de familie Roest speelde zich de afgelopen weken af in Nederland. In een luxe vakantiehuis in Ouddorp (net boven Zeeland) en een boerencamping in Castricum (Noord-Holland) om precies te zijn, waar we ons konden laven aan het warme weer.

Columnist:

Zevensprong

Sippe gezichten

De Veluwe Express is vooralsnog geen doorslaand succes. Ondanks het grote optimisme van de initiatiefnemers -,,massa is kassa´´- blijft de toeristenbus tot op heden angstvallig leeg.

Pagina's