Columns

Columnist:

Zevensprong

De liefde is wederzijds

Vorige week vrijdag reed ik na een week van heerlijk hard werken met een glimlach naar huis. Tevreden en trots; beretrots op mijn collega´s en de ongelooflijke hoeveelheid verhalen waar we u in de eerste dagen van de coronacrisis op hadden getrakteerd.

Columnist:

Asje blieft

In de ban van corona

wat zijn we in de ban geraakt van het coronavirus. Het grijpt ons zo aan dat we onze aandacht eigenlijk alleen daarop nog kunnen richten. De minister-president en de koning richten zich met speciale boodschappen tot het volk; het lijkt wel oorlogstijd. En dat is het misschien ook wel.

Columnist:

Zevensprong

Hoge nood

Het is momenteel coro-voor en coro-na in de nationale en internationale media. Sinds donderdagmiddag regent het ook op de redactie van de Barneveldse Krant meldingen van afgelaste activiteiten en evenementen.

Columnist:

Zevensprong

Vrouwen weg

Er moeten meer straten naar vrouwen worden vernoemd, vindt de fractie van Pro´98. Ik heb daar zo mijn twijfels over. In Zwartebroek heb je al de Vrouwenweg en wat mij betreft is daar alles zo ongeveer wel een beetje mee gezegd.

Columnist:

Asje blieft

Stoïcijns

,,Wat blijf jij daar stoïcijns onder." Hebt u het weleens gehoord? Men bedoelt dat iemand op een kwestie nogal gelaten, onaangedaan, gelijkmoedig reageert. Het lijkt op een zekere onverschilligheid of berusting. Daardoor heeft de uitdrukking een negatieve bijklank gekregen.

Columnist:

Zevensprong

Een zacht hoofd

Afgelopen weekend, tijdens de storm Ciara, spraken de deskundigen telkens over onstuimig weer. Een bekende uitdrukking, maar als taalliefhebber zette deze term me wel aan het denken. Als het bij onstuimig weer hard waait, is er dan bij stuimig weer van een aangenaam briesje?

Columnist:

Zevensprong

Blik op de weg

Volgens mijn wandelcoach moet ik meer naar buiten. Bewuster om me heen kijken. Genieten van al het moois in de omgeving. De beste man heeft een punt. Als je goed om je heen kijkt, valt de schoonheid van de natuur veel meer op. Daar geniet ik met volle teugen van.

Columnist:

Asje blieft

Quarantaine-melding!

Oeps. 'Quarantaine-melding!' Een uitbraak van een besmettelijk virus? Het is zaterdagochtend als ik mijn email open en dit bericht op mijn scherm verschijnt. Een melding van de NVWA dat de vogelgriep nu echt dichterbij gekomen is? Of het RIVM met informatie over het coronavirus?

Pagina's