Columns

Columnist:

Zevensprong

Oktoberoorlog in september

Er is oorlog op komst tussen Barneveld en Voorthuizen. In heel Europa wordt de komende maanden de 75e verjaardag van de bevrijding herdacht, maar in deze regio hebben sommige lieden daar geen enkele boodschap aan.

Columnist:

Asje blieft

Een koffer vol verhalen

Een lege koffer meenemen op vakantie en die vullen met verhalen. Verhalen om te delen bij thuiskomst. Zo schreef ik in mijn laatste column voor de zomervakantie. Is er iets in uw koffer beland? Wij hebben twee weken fietsend in Nederland doorgebracht tijdens de hele warme weken.

Columnist:

Zevensprong

Barneveld Vandaag

Ik durf best te bekennen dat ik er niet helemaal gerust op was toen dertien jaar geleden bekend werd dat Barneveld Vandaag vier keer per week zou gaan verschijnen. Vier keer per week gratis lokaal nieuws voor alle inwoners van onze mooie gemeente.

Columnist:

Zevensprong

Historische momenten

De zomervakantie bracht ons op de mooiste plekjes van Nederland. Zo ook in het pittoreske plaatsje Veere, waar ik al vrij snel op Jan Westeneng stuitte.

Columnist:

Asje blieft

Bij ons in de Biblebelt

Op weg naar Huizen reed ik onlangs een stuk door het Gooi. Affiches in de abri's van de bushaltes en aan lantarenpalen riepen me toe: "Bij ons in de Biblebelt". Ik raakte enigszins in verwarring want het Gooi associeer ik niet direct met de Biblebelt, u wel?

Columnist:

Zevensprong

Mars

Op één van mijn laatste schooldagen als leerling van de basisschool kreeg ik van mijn meester een Mars en een pen.

Columnist:

Zevensprong

Kabouter Klus

De opening van het nieuwe kabouterdorp bij station Barneveld Noord werd deze week uitgebreid gevierd. De champagne werd ontkurkt door - hoe kan het ook anders - Kabouter Plop. Ook het Volk van Laaf, een verdwaalde trol, twee hobbits en tien elfjes woonden de feestelijke happening bij.

Pagina's