Columns

Columnist:

Asje blieft

Kent u me nog?

"Burgemeester, kent u me nog?" Hij kijkt mij verwachtingsvol aan en wacht geduldig. Ik kijk hem in de ogen aan en denk diep na. "U was bij ons voor de opening", helpt hij mij op weg. Dan valt het kwartje. "Ja, van de Pluktuin" antwoord ik.

Columnist:

Zevensprong

Elke tiende telt

´Elke tiende telt´. Dat is het motto dat ik heb bedacht voor de examenperiode van mijn zoon Mees. U raadt het al: het gaat er de komende weken om spannen in huize Roest.

Columnist:

Zevensprong

Verbroedering

We mogen natuurlijk niet te vroeg juichen, maar ik heb de indruk dat er zo langzamerhand een beweging van verbroedering en verbinding op gang is gekomen tussen Barneveld en Voorthuizen.

Columnist:

Asje blieft

De Vrijheid Voelen

BARNEVELD We begonnen afgelopen week met Bevrijdingsdag. Een dag die hoort bij de dag die eraan voorafgaat, de Dodenherdenking. Twee dagen, 4 en 5 mei, die je niet los van elkaar kunt zien.

Columnist:

Zevensprong

Vlaggetjes

Het was een bewogen week voor Jan Joosten. Woensdagmorgen was de voorzitter van de Barneveldse Middenstandsvereniging een blij man.

Columnist:

Asje blieft

Alle stemmen gelden

Staat de vlag klaar voor Koningsdag 2019? Dit jaar moet ik gaan kiezen tussen de bekende driekleur met wimpel of de oranje vlag met de grote W die is gemaakt ter gelegenheid van het bezoek van de Koninklijke Familie in Amersfoort. Of zal ik ze beide gaan uitsteken?

Columnist:

Zevensprong

Wereldberoemd

Mijn voortdurende pogingen om het te schoppen tot landelijke beroemdheid zijn nog niet echt succesvol te noemen. Vorig jaar leek het even de goede kant op te gaan toen ik werd benaderd om deel uit de maken van het prominententeam tijdens het Voorthuizense Top 2000 Kerkcafé.

Columnist:

Zevensprong

Herrie in het Paradijs

Herrie in het Paradijs. Letterlijk en figuurlijk. Vandaag wordt de rust op landgoed Klein Bylaer wreed verstoord door tientallen racewagens, die met gierende motoren en knallende uitlaten de wegen van Kallenbroek en omgeving onveilig maken.

Columnist:

Asje blieft

Leven in vrijheid..., een keuze

In de afgelopen weken las ik een aangrijpend boek over de ervaringen van een tienermeisje dat de oorlog overleefde. Edith Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd.

Pagina's