Columns

Columnist:

Zevensprong

Zoenende vrouwen

De SGP maakte zich deze week boos over een poster waarop zoenende vrouwen stonden afgebeeld. De foto, onderdeel van een reclamecampagne voor een datingsite, zou zijn aangetroffen in diverse bushokjes, onder meer in Garderen.

Columnist:

Asje blieft

Klimaatgelovigen in de kerk

Al in de elfde eeuw werd de basis gelegd voor het prachtige monument waar we samenkomen. De Walburgiskerk in Zutphen. Wat een historie. Stap voor stap gebouwd, verbouwd, uitgebreid en gerestaureerd.

Columnist:

Zevensprong

Hobby en werk

Als je werk je hobby is, heb je geluk. En als je dan ook nog eens iemand mag interviewen die dezelfde muzieksmaak heeft als jij, dan ben je een regelrechte bofkont. Afgelopen dinsdag was ik te gast bij Johan Kommer, die een ongekend grote Queen-verzameling heeft.

Columnist:

Zevensprong

An van Dalen

Eigenlijk hoefde ze niet zo nodig in de krant, maar An van Dalen hoopte met haar positieve kijk op het leven een inspiratiebron te zijn voor andere mensen met moeilijkheden. Vandaar dat ik haar mocht interviewen in aanloop naar onze Kerstbijlage van 2017.

Columnist:

Asje blieft

Samenwerken loont

Barneveld is inmiddels de vijfde gemeente van Gelderland. Onze schaalgrootte met 58.000 inwoners zorgt ervoor dat we de meeste taken zelf prima aankunnen. Sommige vraagstukken zijn echter minder lokaal van aard en dan voert de aard van de problematiek ons naar regionale samenwerking.

Columnist:

Zevensprong

Stokoud Barneveld

Donderdagavond was ik te gast bij de Oud Veluwse Maaltijd, het jaarlijkse eetfeestje van Historische Vereniging Oud Barneveld. Restaurant Het Schaap was tot aan de nok gevuld met geschiedenisliefhebbers, die genoten van een overheerlijke maaltijd en elkaars gezelschap.

Columnist:

Zevensprong

Kunstkip afgeslacht

De kip, ´ons´ Barneveldse beeldmerk, werd deze week op ´social media´ onverbiddelijk afgeslacht. Aanleiding was het plan van Gert Ansink om een grote kunstkip van wel 4 meter groot te laten maken. Een prachtig stukje Barneveld-marketing, aldus Ansink.

Columnist:

Zevensprong

Kansloze kelner

,,Kansloos, volkomen kansloos.'' Geurt Buurman, garagehouder te Voorthuizen, was afgelopen maandag niet te spreken over mijn kwaliteiten als kelner. ,,Het is dat ik in een milde bui ben, anders daagde ik je voor het gerecht.´´

Columnist:

Asje blieft

#Burgershoudenvanboeren

Je zult koe zijn en geschilderd door De Haas. Dan klopt de uitdrukking: "Je weet nooit hoe een koe een haas vangt" echt niet meer? Ze is roodbont en je kijkt frontaal tegen haar kont. Sorry hoor, maar het rijmt zo mooi en het is echt wat je ziet.

Pagina's