• Ben Hobrink

    GP

21 februari bioloog Ben Hobrink te gast in Kootwijkerbroek!

09-02-2018, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 21 februari 2018, 09:15 tot 11:30

Locatie:

Veluweweg 86, Kootwijkerbroek
Eben Haëzer
Kootwijkerbroek

Bioloog Ben Hobrink spreekt 21 februari bij de Ochtend Vrouwen Kring in Kootwijkerbroek over Moderne Wetenschap in de Bijbel. Dit is ook de titel van het boek dat Hobrink heeft geschreven.

Veel mensen denken dat de Bijbel en de moderne wetenschap op gespannen voet met elkaar staan. Hobrink is overtuigd van het tegendeel en betoogt in zijn boek dat de Bijbel boordevol voorschriften staat waarvan wetenschappers pas sinds enkele decennia de wijsheid zijn gaan inzien. Bijvoorbeeld de voorschriften over epidemieën, hygiëne, en voeding. Ben Hobrink; "Weinig mensen zullen zich realiseren dat het principe van toiletten, melaatsenkolonies, stadreiniging, quarantaine en bestrijding van epidemieën voorkomt uit de Bijbel."

In zijn boek concludeert hij; "De schrijvers van de Bijbel konden destijds de achterliggende gedachten hierbij simpelweg niet kennen. Er moet daarom wel een grote Auteur achter de Bijbel hebben gezeten."

Drs. Ben Hobrink (1948) heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt. Eerder verscheen van zijn hand o.a. het boek: "Evolutie, een ei zonder kip".

De ochtend wordt gehouden in Eben Haëzer, Veluweweg 86 in Kootwijkerbroek. Aanvang 9:15, inloop vanaf 8:45. Het duurt tot ongeveer 11:30. Er is kinderoppas aanwezig.

Aan deze ochtend zijn geen kosten verbonden. Er is wel een collecte voor de onkosten.

Iedereen is van harte welkom, neem gerust iemand mee! Ook mannen zijn deze keer van harte welkom!