• Barnevelds Kamerorkest treedt op in het theater

    Studio J&J

Barnevelds Kamerorkest speelt in Schaffelaartheater bij verhaal De Wens van de Koning

08-02-2018, 18:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 februari 2018, 14:30 tot 15:45

Locatie:

Theaterplein , Barneveld
Schaffelaartheater
Barneveld

Een enthousiast Barnevelds Kamerorkest, een sombere koning van de Goudsberg, danseresjes van Balletschool Désirée Nillesen en accordeonmuziek van Sonja Veer, dat zijn de ingrediënten voor een middagje plezier in het Schaffelaartheater voor jong en oud.

Het Barnevelds Kamerorkest o.l.v. dirigent Bastiaan Witsenburg geeft zaterdagmiddag 10 februari uur haar jaarlijkse concert in het Schaffelaartheater. Ook dit jaar heeft het orkest met veel enthousiasme een aantrekkelijk programma lichtklassieke muziek ingestudeerd met stukken van o.a. Mahler, Telemann, Bizet en Beethoven, met als uitsmijter De Fledermaus van Strauss.

Natuurlijk is er ook weer een verhaal, naar een idee van de dirigent en geschreven door orkestlid Hannie Boon. De Koning van de Goudsberg is somber en ontevreden en niemand weet waarom. De koning zelf ook niet. Wat hij ook doet, hij blijft maar eenzaam terwijl hij allerlei Koninklijke werkzaamheden moet doen. Verteller Arie Borsboom weet er absoluut weer de spanning in te houden tot het eind van het verhaal.

Balletschool Désirée Nillesen zorgt met een groep jonge en talentvolle dansers weer voor veel vrolijkheid op het toneel. En de accordeonmuziek van Sonja Veer, dirigent van het Accordeonorkest Rapsodie maakt het feest compleet.

Bent u ook benieuwd of het de koning zal lukken om zijn wens in vervulling te laten gaan? Kom kijken en luisteren op 10 februari om 14.30 uur in het Schaffelaartheater. Kaarten kunnen online gereserveerd worden via de www.schaffelaartheater.nl of in het theater aan de kassa gekocht worden.