• Omslagfoto Boerenmaandag 2018

    Communatiers

Boerenmaandag 2018

07-04-2018, 13:21 | Lezersnieuws | Bestuurslid Boerenmaandag

Datum:

maandag 16 april 2018, 10:00

Locatie:

Binnenstad
Nijkerk
Nijkerk

Wat kun je zoal verwachten op de 37e editie van De Boerenmaandag?

We kunnen er nog niet alles over zeggen, maar om 9:45 uur worden de genodigden en sponsoren lopend naar het Plein begeleid door ??n van de bekendste boer en boerin van tv voor de offici?le opening. Zoals inmiddels traditie wordt om 10:00 uur de opening gedaan door ??n van de deelnemers van de landbouwmechanisatieshow. Dit jaar is dit Lammert van Nijhuis van Transmefo BV. Om 10:00 uur worden de vlaggen gehesen, waaronder de nieuwe boerenmaandagvlag! Dit met muzikale omlijsting van Muziekvereniging Concordia uit Nijkerkerveen.

Wat is er op het Plein allemaal te doen? De mechanisatieshow bestaat uit deelnemers die hun trots aan landbouwwerktuigen presenteren, zodat je die van dichtbij kan komen bewonderen. Er is een veeshow & keuring, deze koeien en vaarzen zijn weer uitgezocht bij de leden van de veeteelt studieclub uit Nijkerk en omstreken. We zullen zien wie de titel ?mooiste koe of vaars? van deze veekeuring op de Boerenmaandag weer mee naar huis mag nemen!

De Puttense Boerendansers komen optreden en de Trapakkers uit Ede geven demonstraties van vlegeldorsen, smachten, manden met tenen en korven met stro vlechten, zicht haren, wol spinnen, schapenwol breien. Er is een hoefsmid en de stoomtractor staat er weer.

Kom kijken bij het schapen scheren, je kunt live zien hoe de schapen worden geschoren. De CPJ is aanwezig met diverse spellen. Dit jaar hebben ze op het programma Tik maar raak voor een knaak (1 tegen 1 spel), Gekke dierenquiz en Dok en doe een gok (schattingsvraag). Kom allemaal meedoen. Je kan ze vinden naast het bekende Nijkerkse beeld van twee handelende boeren met drie koeien. Dit beeld herinnert aan de veemarkt, die tot 1980 op het Plein voor de Waag werd gehouden.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Alle jaren staat De Passage met een kraam en een terras op de Boerenmaandag. Hier kun je lekker koffiedrinken en heerlijk eten, wat dacht je van een spekpannenkoek, broodje gebakken ei of overheerlijke snert! De Passage heeft dit jaar een jubileum te vieren, want ze bestaan alweer 60 jaar, Dames gefeliciteerd!

Voor de allerkleinsten is Kidzplein op het Molenplein ook weer ??n groot feest. Lekker springen,