Countryland sessions met Eric & Thomm

13-11-2018, 00:44 | Lezersnieuws | 'timen van ark

Datum:

woensdag 21 november 2018, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Prins Hendrikweg 15
Rebellenhonk
Barneveld

Eric Brace is opgegroeid in Washington DC en werkte langere tijd als journalist voor de Washington Post. Als muzikant is hij vooral bekend geworden als leadzanger van Last Train Home, een band uit de regio rond Washington DC. Last Train Home speelt voornamelijk country-rock met invloeden uit de gospel en de soul. In 2003 verhuisde hij naar East Nashville en twee jaar later richtte hij daar het platenlabel Red Beet Records op. Inmiddels speelt hij al enkele jaren samen met zijn vrienden Peter Cooper en Thomm Jutz met als thuisbasis East Nashville. Vorig jaar verscheen van dit drietal het album Profiles in Courage, Frailty, and Discomfort.

Thomm Jutz is geboren in Neusatz, Duitsland en werd op zijn 13e besmet met het countrymuziekvirus na een tv-show met Bobby Bare. Hij leerde gitaarspelen en speelde in diverse rock- en bluesbandjes. Ook richtte hij zijn vizier op het opnemen en produceren van muziek. Hij studeerde klassieke gitaar aan de universiteit van Stuttgart maar zijn droom trok hem uiteindelijk naar de VS. Sinds 2003 woont hij in Nashville waar hij is uitgegroeid tot een van meest gevraagde producers en songwriters in de country en bluegrass muziek. Hij schreef muziek en produceerde platen voor o.a. Marty Stuart, David Olney en John Prine en speelde in de band van o.a. Mary Gauthier en Nancy Griffith. Vorig jaar verscheen zijn eigen, zeer succesvolle debuutalbum Crazy If You Let It.

Met trots presenteren wij van Countryland deze bijzondere artiesten aan u. U kunt hierbij aanwezig zijn op woensdag de 21e november bij het Rebellenhonk Pr. Hendrikweg 15 in Barneveld, de avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Iedereen is welkom en de avond is gratis te bezoeken.