Informatieavond Euthanasie 17 april Ede

08-04-2018, 23:46 | Lezersnieuws | Dineke de Ruiter

Datum:

dinsdag 17 april 2018, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Peppelensteeg 12a
De Kei
Ede

Lezing in Ede Nederlandse Vereniging voor Euthanasie: Het leven verdient een mooi einde.

Op dinsdagavond 17 april geeft de Nederlandse Vereniging voor Euthanasie een lezing over het veelbesproken onderwerp Euthanasie.

Wat is euthanasie? Bij euthanasie wordt het leven van een pati?nt op een waardige manier be?indigd door het toedienen van medicijnen. Euthanasie is altijd uit vrije wil, een pati?nt vraagt en de arts voert de euthanasie uit. Volgens de Nederlandse wet mag dat bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden.

De NVVE legt de keuzemogelijkheden uit rondom het levenseinde. Euthanasie komt uitgebreid aan de orde en de wettelijke mogelijkheden worden uitgelegd. De ruimte van de huidige euthanasiewet, de verschillende wilsverklaringen en de niet-reanimerenpenning worden besproken en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Zij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische pati?nten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

De lezing op 17 mei vindt plaats in Gebouw de Kei, Peppelensteeg 12A in Ede (vlakbij het zwembad).

De zaal is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. De toegang is kosteloos en de koffie staat voor u klaar!

De Ruiter Uitvaartzorg Voorsterweg 10 ? 6717 GS Ede Kerklaan 3 ? 3905 MC Veenendaal 24 uur per dag bereikbaar T. (0318 ? 300 599) E. info@deruiteruitvaartzorg.nl www.deruiteruitvaartzorg.nl