• Pieter Verrips aan de klavieren van het Adema-orgel in de Grote kerk van Scherpenzeel

    Bastiaan Verrips

Jubileum-marktconcert

17-08-2018, 13:57 | Lezersnieuws | Pieter Verrips

Datum:

woensdag 22 augustus 2018, 12:00

Locatie:

Kerkplein 191
Grote Kerk Scherpenzeel
Scherpenzeel

Op woensdag 22 augustus is de Grote kerk van Scherpenzeel weer vanaf 10 uur openen voor bezoekers. Deze week spelen Els en Pieter Verrips samen het marktconcert.

Tijdens de weekmarkt kunnen zowel dorpsgenoten als toeristen de Grote kerk in het centrum van Scherpenzeel bezoeken om de stilte van dit eeuwenoude kerkgebouw te ervaren. De kerk is in de eerste plaats een plek van rust en ontmoeting. Dat ervaart een christen tijdens de zondagse samenkomsten, maar daarvoor is ook ruimte in de zomervakantie op woensdagmorgen. De gastheren en -vrouwen staan vanaf 10 uur voor u klaar. Om 12.00 uur zal er ook deze week een marktconcert zijn.

Het marktconcert wordt een bijzonder concert, in de eerste plaats omdat niet alleen het schitterende Adema-orgel te horen is maar ook Els Verrips op dwarsfluit. In de tweede plaats omdat Els en Pieter deze zomer 25 jaar geleden voor het eerst als duo samen speelden. Pieter: "Aan het begin van het concert gaan we even terug naar de muziek die we toen speelden; dat was muziek van C.Ph.E. Bach. Maar verder hebben we weer een heel nieuw programma ingestudeerd."

Er zal muziek klinken van G. B?hm, L. Vinci, F. Mendelssohn en een sfeervolle koraalbewerking van Jan Zwart.