• Gert van Hoef

    Gert van Hoef

Orgelconcert Gert van Hoef

21-07-2018, 22:51 | Lezersnieuws | Evert van de Veen

Datum:

woensdag 28 november 2018, 19:30

Locatie:

Hoofdstraat 142
Gereformeerde Kerk
Voorthuizen

Op zaterdag 28 juli a.s. zal de organist Gert van Hoef het tweede orgelconcert geven in zomerserie in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel. Vervolgens volgde hij lessen bij Evert van de Veen en Herman van Vliet. In 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie. In 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen en won hij ook het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis. Met goede cijfers heeft hij vorig jaar 2017 zijn conservatorium studie voltooid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij onderricht kreeg van Jos van der Kooy. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Daarnaast volgt Gert nog steeds priv?lessen muziektheorie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini, zoals koordirectie en muziekgeschiedenis. Inmiddels geeft Gert concerten door het gehele land, maar ook vanuit het buitenland krijgt hij steeds vaker uitnodigingen om daar te komen spelen.

Het programma in Voorthuizen vermeld werken van o.a. J.S.Bach, G.F. H?ndel, J. Rheinberger, E. Elgar, A. Guilmant, J. Propitius en G. van Hoef. De entre? bedraagt ? 6,- (kinderen tot 15 gratis) Het concert begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.