Voorthuizen bruist van Bluegrass muziek

16-04-2018, 01:17 | Lezersnieuws | 'Timen van Ark

Datum:

donderdag 10 mei 2018, 14:00 tot zaterdag 12 mei 2018, 00:00

Locatie:

Roelenengweg 25
t Trefpunt
Voorthuizen

Voorthuizen bruist rond Hemelvaart weer van de Bluegrass

In Voorthuizen wordt rond Hemelvaart weer een driedaags Bluegrass festival georganiseerd. De eerste editie van European Bluegrass Voorthuizen brengt bands en bezoekers vanuit heel Europa naar de Veluwe.

Op zich is dat niet nieuw. Al zo?n 20 jaar wordt in Voorthuizen een Bluegrass festival georganiseerd. Maar het vorige festival hield na de editie van 2017 op te bestaan. Eerst leek het erop dat het daarmee met de Bluegrass in Voorthuizen gedaan was. Die laatste dag, de zaterdag na Hemelvaart in 2017, heerste er een vreemde sfeer op het festivalterrein. Het was het einde van een tijdperk, maar er gingen al veel stemmen op van liefhebbers die aangaven op wat voor wijze dan ook een vervolg te willen realiseren.

En daar is het afgelopen half jaar hard aan gewerkt. Het nieuwe bestuur, bestaande uit Timen van Ark, Ronald Groot en Jos van der Lelie, verzamelde een aantal enthousiaste vrijwilligers en ging het gesprek aan met het beheer van gebouw ?t Trefpunt en de Oranjevereniging in Voorthuizen. Vervolgens werden Bluegrass groepen uit heel Europa benaderd en de aanmeldingen stroomden snel binnen.

Bekende groepen uit de periode van European World Of Bluegrass, de voorloper van European Bluegrass Voorthuizen, maken straks in mei weer hun opwachting in ?t Trefpunt. Festival favorieten als Sunny Side uit Tsjechi?, Rawhide uit Belgi? en The Tennessee Studs uit Nederland staan ook in het nieuwe format op het podium. Daarnaast zijn er ook bands geselecteerd die niet eerder in Voorthuizen hebben gespeeld.

Maar op het festivalprogramma staat ook een smaakmaker uit de Verenigde Staten, waar de Bluegrass muziek haar oorsprong vindt. Sterker nog, de organisatie heeft niemand minder dan Peter Rowan kunnen vastleggen. Rowan is een van Bill Monroe?s Bluegrass Boys. En Bill Monroe, The Father Of Bluegrass, is de grondlegger van deze muziek. De eerste editie van European Bluegrass Voorthuizen heeft hiermee dus meteen een stevige link kunnen leggen met de oorsprong van de Bluegrass muziek.

Peter Rowan zal tijdens zijn optreden worden begeleid door de Italiaanse band Red Wine, een zeer ervaren Bluegrass formatie die in 2018 haar 40-jarig bestaan viert. De band heeft door heel Europa en door de Verenigde Staten getoerd en staat internationaal hoog aangeschreven.

European Bluegrass Voorthuizen Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018 ?t Trefpunt Roelenengweg 25; 3781 BA Voorthuizen www.bluegrass-voorthuizen