• Wëreldbänd

    Artist Cube

Wëreldbänd speelt Släpstick in Schaffelaartheater

12-01-2018, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 25 januari 2018, 20:00 tot 22:30

Locatie:

Theaterplein 1, Barneveld
Schaffelaartheater
Barneveld

Dit seizoen keert de Wëreldbänd terug naar de Nederlandse theaters met hun succesvolle voorstelling Släpstick. In een wervelende show vol muzikaal spektakel en verrassende acts brengt dit veelzijdige theatergezelschap een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones en van de Marx Brothers tot Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers herontdekken de mannen van de Wëreldbänd de beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.

Op donderdag 25 januari speelt Wëreldbänd Släpstick in het Schaffelaartheater in Barneveld. (aanvang 20.00).

Slapstick connaisseur André van Duin omschreef deze show als 'overweldigend en briljant' en Youp van 't Hek schreef "Dit is theater zoals theater hoort te zijn".

Met zonder uitzondering 4**** en 5***** recensies werd SLÄPSTICK een van de best gewaardeerde voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen en ondertussen staan voor het najaar de eerste buitenlandse tours geboekt.

De Wëreldbänd bestaat uit vijf van oorsprong rasmuzikanten. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en elke speler blinkt uit in een eigen stijl, variërend van klassiek tot zigeunermuziek, pop en jazz. Ze zijn meester in het neerzetten van ontsporende komische scenes met vaak een bijzondere twist, maar wat altijd fier overeind blijft is hun muzikale vakmanschap.

Naast succesvolle eigen programma's als Lekker Warm, Keet en Playground werkte de Wëreldbänd de afgelopen jaren samen met onder meer het Residentie Orkest, Ellen ten Damme, Brigitte Kaandorp en Karin Bloemen.

Afgelopen maand was de Wëreldbänd een van de verrassende acts in het grootste Kerstcircus van Europa in Stuttgart en na een optreden op het internationale theaterfestival The Fringe in Edingburg afgelopen zomer, staan voor dit najaar shows in Engeland, Denemarken, Duitsland, België en Italië geboekt.

Reden te meer voor theaterliefhebbers in Nederland deze muzikale theatervoorstelling de komende maanden nog in eigen land te gaan bekijken!

"Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd" (Trouw *****)

"Ongekend hoog amusementsniveau, modern, vernieuwend en humoristisch" (Volkskrant *****)

"Variete op lachwekkend hoog niveau" (NRC ****)

"Topamusement in virtuoze muzikale slapstick" (Scenes ****)

"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod" (Theaterkrant *****)