• Rondleiding voor de hulpverleners van het Rode Kruis

    Jos Giesbers

14 gewonden bij Falk Bouwsystemen

16-05-2018, 16:32 | Lezersnieuws | jos

Dinsdagavond 15 mei bevonden zich 14 gewonden in het fabriekscomplex van Falk Bouwsystemen. Het betrof een groots opgezette oefening met 22 hulpverleners van het Rode Kruis, afdeling Barneveld en 20 BHV-ers van Falk.

Jaarlijkse oefening

Ieder jaar organiseert het Rode Kruis, afdeling Barneveld een levensechte oefening bij een bedrijf in de regio. Dit jaar was dat bij Falk Bouwsystemen in Ede. In verschillende bedrijfsruimtes bevonden zich vier à vijf lotusslachtoffers. Een enkeling lag bedolven onder een aantal platen en moest gereanimeerd worden. Elders in het bedrijf mistte een werkneemster haar hand door een kleine onoplettendheid bij de zaagmachine. Haar collega was daar zo van geschrokken, dat zij zich dwars door haar hand boorde. Ook waren er wat kleinere ongelukken gebeurd, zoals een vuiltje in het oog en verwarde personen. Het was aan de hulpverleners, de situatie te beoordelen en de juiste hulp te verlenen. Dat ging prima.

Rondleiding door het bedrijf

Na het oefenen was er nog gelegenheid het bedrijf te bekijken onder leiding van werknemers van FALK. Daarna werd teruggekeken op een geslaagde avond. Zowel de evenementencoördinator van het Rode Kruis, Dick Rozendaal, als directeur Peter Hoekman van Falk waren erg enthousiast over de goede samenwerking en de meerwaarde van deze oefening voor beide partijen.