• Dansen met de Vijand

    Roy Beusker

Actueel muziektheater in thema Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

22-04-2016, 16:20 | Lezersnieuws | Flint

Op donderdag 28 april staat het bijzondere 'Dansen met de Vijand' in Flint. Een prachtige nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Joodse danslerares Tante Roosje. Met Polygoonbeelden en muziek uit de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw.

Paul groeit op in een katholiek gezin. Wanneer hij veertig is stuit hij op een voor hem bewust verzwegen familiegeheim; dat van zijn Tante Roosje, de zus van zijn vader die hij nooit zag. Roosje is, in de jaren dertig, een populaire danslerares die regelmatig te zien is in het Polygoonjournaal. Een eigenzinnige Joodse vrouw die, wanneer de oorlog uitbreekt, wordt verraden door haar niet-Joodse echtgenoot. Ze belandt in een concentratiekamp, waar ze weet te overleven door dansles te geven aan SS-ers. Paul zoekt en vindt zijn tante Roosje vijftig jaar na de oorlog. Het wordt een ontmoeting die zijn leven definitief verandert.

'Dansen met de vijand' is vol lof ontvangen door de Nederlandse pers: Trouw en NRC Handelsblad gaven de voorstelling vier sterren. Flint programmeur Ank Marx over 'Dansen met de Vijand': "Als programmeur van Flint zie ik veel voorstellingen, maar soms is een voorstelling wel heel bijzonder. 'Dansen met de Vijand' is zo'n juweeltje uit de programmering van Flint."

Voor deze voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar. Hiervoor kunt u terecht op www.deflint.nl of bel 033 4 229 229.