• kandidaten Water Natuurlijk

    Patrick van Gemert

Astrid Meijer en Frans ter Maten voeren Lijst Water Natuurlijk Vallei en Veluwe aan.

09-11-2018, 17:28 | Lezersnieuws | Frans

Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Vallei en Veluwe staan 31 mensen. Op 20 maart 2019 worden in Nederland waterschapsverkiezingen gehouden. De Water Natuurlijk kandidaten voor Waterschap Vallei en Veluwe wonen verspreid over het gebied en brengen verschillende deskundigheden in. Variërend van bestuurlijke ervaring tot kennis op het gebied van waterbeheer, natuur, landschap, cultuurhistorie, energie, landbouw, recreatie , innovatie en circulaire economie en klimaat. Een mooie mix van kwaliteiten die Water Natuurlijk wil gaan inzetten in het bestuur van het Waterschap.

Astrid Meier uit Amersfoort is lijsttrekker. Astrid is momenteel fractievoorzitter Water Natuurlijk in het algemeen bestuur van het Waterschap. Zij is zelfstandig adviseur in de watersector, zo is zij oa trekker van het samenwerkingsprogramma Circulair terreinbeheer. Haar kernwaarden in het leven zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Op de tweede plaats staat Frans ter Maten uit Leusden. Frans is op dit moment namens Water Natuurlijk Heemraad (lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap). Na een loopbaan als directeur/bestuurder bij Landschapsbeheer Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht is hij vanaf 2015 fulltime bestuurder bij het waterschap. Zijn huidige portefeuilles zijn waterveiligheid, Stedelijk water, Internationale samenwerking en cultuurhistorie en vrijwilligerswerk. Zorg voor onze leefomgeving, landschap, natuur en erfgoed zijn al jaren drijfveren. Derde op de lijst is nieuwkomer Theo van Es uit Apeldoorn. Theo is zijn hele werkzame leven actief op gebied van energie, milieu en duurzaamheid en werkt nu als senior adviseur energietransitie bij de gemeente Apeldoorn. Hij ziet een steeds belangrijker rol voor het waterschap in de energievoorziening en de winning van grondstoffen. Theo is sportduiker en ziet onder water de schoonheid en de bedreigingen van een gezond en natuurlijk watersysteem. Vierde op de lijst is Margo Meeuwissen uit Oosterbeek. Margo runt een eigen bedrijf in water, ruimte en duurzaamheid in Nederlandse watersector en ook buiten Europa.

De volledige Water Natuurlijk kieslijst inclusief woonplaats is

1. Astrid Meier (Amersfoort), 2.  Frans ter Maten (Leusden), 3 Theo van Es (Apeldoorn), 4. Margo Meeuwissen (Oosterbeek), 5. Greet Eikelenboom (Wageningen), 6. Henk Pijper (Amersfoort), 7 Yvonne de Graaf (Apeldoorn), 8. Hayat Chidi (Amersfoort), 9. Dirk Wever (Nijkerk), 10 Jos Witjes (Elburg), 11 Marianna van de Broek (Wageningen), 12. Rienk Kuiper (Wageningen), 13. Willem de Bruin (Harderwijk), 14. Rita van Biesbergen (Wageningen), 15 Enrico van den Bogaard (Wageningen), 16. Joep Dirkx (Wageningen), 17 Elsa Loosjes (Bennekom), 18. Marc Schmitz (Amersfoort), 19. Willem Seine (Deventer), 20. Jacob Ruijter (Apeldoorn), 21 Ronald Roosjen (Putten), 22 Hans Brons (Wageningen), 23. Harry Post (Ede), 24. Monique Zwetsloot (Wageningen), 25 Suzette Stumpel-Rienks (Bennekom), 26. Mark Reijerman (Wageningen), 27 Marcel Godschalk (Garderen), 28 Yolande Gastelaars (Soest), 29 Jaap Zuidema (Veenendaal), 30. Jan Aalbers (Epe), 31. Pieter Minderhoud (Oosterbeek)

Lijsttrekker Meier is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch en gevarieerd team bij elkaar: naast de grote bestuurlijke ervaring van onder andere onze heemraad Ter Maten, hebben we veel “Water Natuurlijk” kennis en kunde in huis. Daarmee kunnen we, net als in de huidige bestuursperiode, een belangrijke bijdrage leveren in het bestuur en daarmee ook in het werk van het Waterschap.  Met dit team gaan we meer aandacht vragen voor evenwicht tussen natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen, met een belangrijke rol voor de bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten goed gelukt. Daarnaast zullen we door de verandering van het klimaat ons werk echt anders moeten gaan doen.  We moeten circulair gaan werken en nog meer samenwerken met onze partners.”

Water Natuurlijk is de grootste landelijke waterschapspartij van Nederland. De partij zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en recreatie. Water Natuurlijk is 10 jaar geleden opgericht door onder andere Natuurmonumenten, de Landschappen, Sportvisserij Nederland, de Milieufederaties en Vogelbescherming Nederland. GroenLinks en D66 steunen Water Natuurlijk voor 100%.