• Gezinshulp kan tijdelijke drukte opvangen

    pexels.com

Beeuwkes Thuisservice brengt gezinshulp terug in huis

23-02-2017, 15:11 | Lezersnieuws | Beeuwkes ThuisService

Vroeger was het heel vanzelfsprekend: gezinshulp. De zorg voor een gezin als één van de ouders door bijvoorbeeld ziekte niet (volledig) kan meedraaien. Tegenwoordig is deze familiehulp veel minder normaal. Maar voor gezinnen die ondersteuning nodig hebben zijn er alternatieven.

Bezuinigingen

Vooral in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw waren gezinsverzorgsters een vrij alledaags beeld. Veel kinderen van zieke moeders groeiden op met ondersteuning en hulp in huis. Begin jaren '80 waren zo'n 100.000 vrouwen in Nederland werkzaam in de gezinszorg.

Naarmate de overheid zich meer terugtrok werd de gezinshulp en familiezorg minder. Na de meest recente bezuinigingen op de thuiszorg is er vrijwel niets meer van over. Maar er zijn natuurlijk nog steeds gezinnen waar ondersteuning bij het huishouden en de verzorging van de kinderen nodig is. Een huishoudster zou voor velen een uitkomst zijn.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Uiteraard zijn er veel familieleden, buren en vrienden die mantelzorg verlenen. Maar dat is niet altijd voldoende en deze mensen hebben vaak ook eigen gezinnen en banen. Bovendien wil niet iedereen langdurig een beroep doen op familie en vrienden. Al is het maar omdat langdurige mantelzorg de onderlinge verhoudingen ook verandert.

Beeuwkes Thuisservice verleent daarom - naast seniorenservice - ook gezinshulp op particuliere basis. De Persoonlijk Assistenten van Beeuwkes komen bij u aan huis, halen de kinderen op van school, koken, maken schoon en doen de was. U bepaalt wat nodig is en hoe lang. Hulp op maat voor elk gezin.

Kijk op http://www.beeuwkesthuisservice.nl voor meer informatie.

Meer over de geschiedenis van de gezinszorg in Nederland: http://historiek.net/hoe-de-gezinszorg-steeds-meer-verdween/56662/