• Haringproeverij Lunchroom De Rozerie

    Jeannette Bos-van der Lit
  • Haringproeverij Lunchroom De Rozerie

    Jeannette Bos-van der Lit
  • Haringproeverij Lunchroom De Rozerie

    Jeannette Bos-van der Lit

Burgemeester Asje van Dijk en vrijwilliger Joan Flier proeven eerste haring bij Haringproeverij van Lunchroom De Rozerie

14-06-2018, 13:45 | Lezersnieuws | Stichting De Rozelaar -

“Niet alleen de haring proeven, maar vooral ook luisteren want dan hoor je de zee”. Met die woorden zette burgemeester Asje van Dijk de toon bij de haringproeverij van Lunchroom De Rozerie. 

Lunchroom De Rozerie kijkt terug op een zeer geslaagde haringproeverij op donderdag 14 juni. Het was prima ‘haringweer’ (niet te warm en niet te koud), er waren veel belangstellenden en niet onbelangrijk; de haring was heerlijk!

Nadat Philip Miedema (Raad van Bestuur van Stichting De Rozelaar) iedereen van harte welkom heette op de Haringproeverij werd de eerste haring door Sandra Barth (medewerker Lunchroom De Rozerie) aangeboden aan burgemeester Asje van Dijk en aan vrijwilliger Joan Flier. Joan ontving onlangs de Jan van Schaffelaarpenning. Hij is al ruim 2,5 jaar vrijwilliger bij De Rozerie. Voordat er geproefd werd, werd er eerst naar de haring geluisterd. De haring werd overduidelijk goed bevonden door de burgemeester en door Joan; de haring is weer lekkerder dan vorig jaar! 

Voor de tientallen aanwezigen was het tijd om te proeven. De nieuwe haring is daarna verkocht bij De Rozerie. De opbrengst van de proeverij is gaat dit jaar naar nieuwe bedrijfskleding voor alle begeleiders en deelnemers van de lunchroom. De opbrengst was bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend. 

Voor De Rozerie was het een haringproeverij met een extra feestelijk tintje; de Lunchroom bestaat dit jaar namelijk 15 jaar. Deze week werd er feest gevierd met diverse feestelijke aanbiedingen.

De Haringproeverij is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors (waaronder vele Barneveldse ondernemers) die wij hartelijk bedanken!

Lunchroom De Rozerie Lunchroom de Rozerie is onderdeel van Stichting De Rozelaar. De Rozerie is een bijzondere lunchroom. We streven er naar om bijzonder te zijn in de kwaliteit van onze gerechten en in de kwaliteit van onze gastvrijheid. Wij zijn ook bijzonder, omdat de Rozerie mede gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking. De Rozerie is een leerwerkplek voor mensen met een verstandelijke beperking voor zowel de keuken als de bediening.

De Rozerie is open op de volgende tijden: maandag 11.30-17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en vrijdag van 10.00-21.00 uur.