• Carianne Ros op de open avond voor vrouwen

  Gerda van Deelen
 • Het aandachtig luisterende publiek

  Gerda van Deelen
 • Tot rust komen met een kop thee en een mooi tijdschrift

  Gerda van Deelen
 • Na afloop werd er nog lang nagepraat door jong en oud

  Gerda van Deelen

Carianne Ros moedigt vrouwen aan te rusten aan de voeten van Jezus.

13-10-2017, 15:50 | Lezersnieuws | Truus van de Weerd

Op woensdag 11 oktober sprak Carianne Ros in de Breehoek over "Rust, minder stress in je leven", voor een zaal vol vrouwen. "In hoeverre ben jij op zoek naar perfectie in je leven? ", was één van de vragen die ze haar gehoor stelde.

Ros vroeg haar publiek zich kort te bezinnen op de vragen: "Herken jij jezelf meer in Martha of in Maria?" en "Wat houdt rusten bij Jezus voeten in voor jou?" Ze riep de vrouwen op om keuzes te maken om geen slaaf te zijn van eigen verwachtingen. De keuze te maken om God lief te hebben en ook zichzelf, om van daaruit ook liefde aan anderen uit te delen.

"We nemen onvoldoende tijd voor stilte en rust; we lopen maar door", zo betoogde zij. "Vaak ben je nergens echt aanwezig, maar ben je jezelf continu aan het verdelen tussen verschillende rollen die je hebt." Met de nodige humor liet ze haar publiek zien dat het steeds een zoeken is naar balans tussen ideaalbeeld en mogelijkheden.

Ze liet de vrouwen zien dat ze vaak druk zijn met wel honderd dingen, maar dat het uiteindelijk gaat om liefhebben. "De liefde geeft je zuurstof. God wil dat we Hem leren kennen. Hij wil een vriendschap met je opbouwen en tegelijkertijd Zijn Vaderliefde laten zien." Ros riep haar publiek dan ook op God bij al de dagelijkse dingen te betrekken.

Na afloop werd er door jong en oud nog lang nagepraat onder het genot van een drankje. Ook ging menigeen met een boek van Carianne Ros naar huis.

De avond werd georganiseerd door de werkgroep open avond voor vrouwen; een samenwerkingsverband van de Hervormde Gemeente, CGK de open Hof, de Achthoek en de Vrije Evangelische Gemeente uit Scherpenzeel.