• Carol van Ramshorst

    Matthias van Bloemendaal

Carol van Ramshorst psychosociaal therapeut

26-12-2017, 20:01 | Lezersnieuws | Ada van den Brink

Carol van Ramshorst uit Voorthuizen helpt graag mensen hun obstakels te overwinnen. Nadat ze de benodigde opleiding met goed resultaat heeft afgerond, is haar wens haar coaching-praktijk verder uit te bouwen, gerealiseerd. Zij werkt nu onder de naam: Carol van Ramshorst, psychosociaal therapeut.

In haar dagelijkse werk als personeelsadviseur heeft Carol veel met mensen te maken en hoort zij over situaties waarbij mensen tegen problemen aanlopen, zowel werk-gerelateerd, maar vaak ook in combinatie met moeilijke privésituaties. ,,Ik had het idee dat de problematiek toenam. Ook wilde ik meer inzicht krijgen in de wijze waarom mensen reageren zoals ze reageren en wat daarvan de oorzaken kunnen zijn. Ik merkte dat ik het vooral fijn vond om naar mensen te luisteren en hen waar mogelijk te ondersteunen", vertelt Carol.

Al na een eerdere ITIP-opleiding kreeg Carol inzicht dat zij veel dingen in haar leven deed zoals zij dacht dat het hoorde of moest. ,,Ik ontdekte ook dat in feite bijna alle mensen onzeker zijn, maar het op verschillende manieren uiten. De één bijvoorbeeld door extreem aanwezig te zijn, de ander door zich juist terug te trekken."

Carol besloot na de opleiding Counseling & Coaching ook de opleiding tot psychosociaal therapeut te gaan volgen. ,,Nu kan ik met psychosociale therapie mensen gaan ondersteunen. Ook voor relatietherapie en coaching kunnen mensen bij mij terecht. Coaching is het begeleidingstraject waarbij ik hulp kan geven om werk-gerelateerde problemen het hoofd te bieden."

,,Psychische problemen hebben te maken met gevoelens en gedachten. Sociale problemen ervaart men met andere mensen of instanties. Lichamelijke klachten kunnen hieruit voortvloeien. Er zijn veel mensen die in hun leven obstakels tegenkomen. Ik help hen graag deze te overwinnen. Het is goed je problemen bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar mogelijkheden om weer vooruit te kunnen. Als therapeut en coach help ik mensen hoe ze dichter bij zichzelf kunnen komen."

Voor meer informatie: www.carolvanramshorst.nl