De St. Jozefschool in Achterveld gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017

04-04-2017, 14:40 | Lezersnieuws | St. Jozefschool

Dinsdag 11 april 2017 doet de St. Jozefschool uit Achterveld mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op 1559 scholen buitenlessen gegeven. Ook de St. Jozefschool doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. Een mooi initiatief, waar wij graag aan meedoen! Kinderen leren niet alleen in de klas, maar ook buiten! Daarnaast zijn met een paar kleine aanpassingen lessen van binnen ook actief buiten te geven!

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën.